F1 GP Ολλανδίας: Ο Lando Norris επέστρεψε από τις διακοπές με pole position

Στην McLaren πήγε η πρώτη pole position μετά την καλοκαιρινή διακοπή της F1 χάρη σε έναν εντυπωσιακό γύρο του Lando Norris που άφησε πίσω του τον Verstappen.

F1 GP Ολλανδίας Zandvoort Lando Norris McLaren
F1 GP Ολλανδίας Zandvoort Lando Norris McLaren
F1 Grand Prix Ολλανδίας Max Verstappen
F1 Grand Prix Ολλανδίας Charles Leclerc
F1 Grand Prix Ολλανδίας Sergio Perez
F1 Grand Prix Ολλανδίας Haas
F1 Grand Prix Ολλανδίας Max Verstappen

O Lando Norris κατέκτησε την πέμπτη pole position της καριέρας του, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές του F1 Grand Prix Ολλανδίας στην πίστα του Zandvoort. Από τη δεύτερη θέση ξεκινά ο Max Verstappen σε μια ακόμη κόντρα φέτος, μεταξύ των δύο καλών φίλων. 

Ο Oscar Piastri με την δεύτερη McLaren δεν κατάφερε να απειλήσει στον τελευταίο του καλό γύρο και έμεινε τρίτος με συνέπεια να ξεκινά δίπλα και λίγο πιο μπροστά από τον George Russell που ήταν η μοναδική Mercedes που προκρίθηκε στο Q3, καθώς ο Lewis Hamilton έμεινε δωδέκατος και αποκλείστηκε στο Q2. 

O Sergio Perez ξεκινά πέμπτος, έχοντας επιτύχει τον καλύτερο χρόνο στο Q1 αλλά χωρίς να συνεχίσει από εκεί και έπειτα σε αντίστοιχο ρυθμό, ενώ μια θέση πιο πίσω θα είναι ο Leclerc με την μοναδική Ferrari καθώς και ο Carlos Sainz δεν κατάφερε να προκριθεί από το Q2 και να συνεχίσει. 

Fernando Alonso και Lance Stroll έκάναν κατά κάποιον τρόπο την έκπληξη παίρνοντας δύο θέσεις για την Aston Martin στην τελική δεκάδα και θα ξεκινήσουν 7ος και  9ος αντίστοιχα με τον Alex Albon ανάμεσά τους.

O Albon ήταν η μοναδική συμμετοχή της Williams στις κατατακτήριες δοκιμές καθώς ο Logan Sargeant είχε στις ελεύθερες δοκιμές, ένα τρομακτικό ατύχημα που τον άφησε εκτός. Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Pierre Gasly με την Alpine. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών:

F1 Grand Prix Ολλανδίας Αποτελέσματα

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network