F1 GP Ολλανδίας: Πρόγραμμα και ώρες τηλεοπτικής μετάδοσης

Η F1 επιστρέφει και στην Ολλανδία όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Max Verstappen που βρίσκεται στην δυσκολότερη περίοδο από τότε που στέφθηκε πρώτη φορά πρωταθλητής.

F1 GP Ολλανδίας Zandvoort

Στη δυσχερέστερη θέση από τότε που στέφθηκε πρωταθλητής F1 για πρώτη φορά στην καριέρα του βρίσκεται ο Max Verstappen και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο που λογικά δεν θα το ήθελε. Ενόψει του Grand Prix Ολλανδίας, του αγώνα εντός έδρας για εκείνον καλείται να πάρει την νίκη που θα δώσει τέλος στο μεγαλύτερο σερί χαμένων αγώνων από το πολύ μακρινό 2020. 

Διαβάστε Επίσης

H πιο πρόσφατη νίκη του τρεις φορές πρωταθλητή F1 είναι στην Βαρκελώνη στις 23 Ιουνίου. Από τότε είδε τον George Russell, τον Oscar Piastri και δύο φορές τον Lewis Hamilton να κατακτούν νίκη στους 4 τελευταίους αγώνες πριν την καλοκαιρινή διακοπή. Είναι το μεγαλύτερο διάστημα στο οποίο ο Verstappen έχει μείνει μακριά από το υψηλότερο σκαλί του βάθρου, από τότε που ξεκίνησε να παίρνει νίκες και να κυριαρχεί. 

F1 GP Ολλανδίας 2024 Preview

Ακόμη και το 2021 δηλαδή, που δεν ήταν μια εύκολη χρονιά για την Red Bull και τον Verstappen η απουσία του από την κορυφή του βάθρου περιοριζόταν στα τρία αγωνιστικά Σαββατοκύριακα και  δεν είχε φτάσει τα τέσσερα που είναι τώρα. 

F1 GP Ολλανδίας 2024 Preview

Με όλα αυτά κατά νου, αλλά με το γνωστό πείσμα ο Ολλανδός θα προσπαθήσει για μια ακόμη φορά να ικανοποιήσει τους χιλιάδες συμπατριώτες του που αναμένεται και φέτος να κατακλύσουν το Zandvoort. Έναν αγώνα που δεν έχει αποδειχθεί περίπατος για εκείνον στο παρελθόν. Εξάλλου μόλις πέρσι κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη εκεί. 

F1 GP Ολλανδίας 2024 Preview

Η αλήθεια είναι πως το Zandvoort είναι μια σπαζοκεφαλιά καθώς διαθέτει και τον συχνά επιδραστικό, εξωγενή παράγοντα, της σκόνης από την παρακείμενη παραλία. Η πίστα είναι παραθαλάσσια με την απόλυτη σημασία της λέξης και διαθέτει 14 στροφές στα 4259m του μήκους της. Ο αγώνας διαρκεί 72 γύρους και η μόνη ευθεία είναι στην αφετηρία μπροστά από τα πιτ. 

F1 GP Ολλανδίας 2024 Preview

Είναι μια old school πίστα με την αινιγματική τελευταία στροφή να διαθέτει μια κλίση που αναγκάζει τους οδηγούς να την σκεφτούν λίγο παραπάνω και να πετυχαίνουν την σωστή αγωνιστική γραμμή λιγότερο συχνά. 

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου 

Ο αγώνας στην Ολλανδία είναι κλασικός, χωρίς Sprint δηλαδή και χωρίς F2 ή F3. Η F1 Academy είναι το συνοδευτικό πρωτάθλημα στο Zandvoort και οι δύο αγώνες του θα μεταδοθούν ζωντανά από τον ANT1+. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για την F1 με τις κατατακτήριες του Σαββάτου στις 16:00 και τον αγώνα, την ίδια ώρα της Κυριακής. 

F1 GP Ολλανδίας 2024 Πρόγραμμα

 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network