"Βόμβα" από Audi F1: Ο Mattia Binotto επικεφαλής της ομάδας

Η Audi ανακοίνωσε μεγάλη αναδιάρθρωση κατά την οποία έφυγαν δύο βασικά στελέχη και ήρθε ο Mattia Binotto ως επικεφαλής της ομάδας. Πότε αναλαμβάνει.

Mattia Binotto Audi F1

Ο Mattia Binotto επιστρέφει στην Formula 1 από 1η Αυγούστου όταν και θα αναλάβει την προετοιμασία της Audi για την είσοδό της στο πρωτάθλημα από το 2026.

Διαβάστε Επίσης

Ο Binotto θα είναι Αγωνιστικός και Τεχνικός Διευθυντής στην Sauber Motorsport, με ευθύνη για τη λειτουργική διαχείριση και την αθλητική επιτυχία της αγωνιστικής ομάδας. Ο Mattia Binotto θα αναφέρεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Sauber Motorsport, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ενημέρωση της Audi.

Mattia Binotto

Η πρόσληψη του Ιταλού έρχεται στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ηγετικής ομάδας της Audi και της Sauber, όπως αυτή προκύπτει μετά την ολοκλήρωση της πλήρους εξαγοράς όλων των μετοχών της Sauber. Η αναδιάρθρωση αυτή στέλνει εκτός της ομάδας της Sauber τον Andreas Seidl, CEO μέχρι σήμερα και τον Oliver Hoffmann, που μέχρι σήμερα ήταν ο πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου στην Sauber. 

Oliver Hoffmann Audi F1
O Oliver Hoffmann πόζαρε περήφανος με το μονοθέσιο της Audi, παλιά, πλέον είναι εκτός του project της Formula 1. 

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Sauber αναλαμβάνει ο Gernot Döllner. "Είμαι ευχαριστημένος που καταφέραμε να προσλάβουμε τον Mattia Binotto για το φιλόδοξο μας project στην Formula 1", δήλωσε ο Gernot Döllner, ο οποίος είναι ήδη CEO της AUDI. "Με την εκτεταμένη εμπειρία του άνω των 25 ετών στη Formula 1, θα μπορέσει αναμφίβολα να συμβάλλει αποφασιστικά στην Audi".  

Μετά την απόκτηση του πανεπιστημιακού του πτυχίου στη μηχανολογία στο πολυτεχνικό πανεπιστήμιο της Λωζάνης, ο Mattia Binotto εντάχθηκε άμεσα στην ομάδα δοκιμών της Ferrari στην Formula 1 το 1995. Στη συνέχεια κατείχε διάφορες θέσεις, από αρχιμηχανικός μέχρι διευθυντής του τμήματος κινητήρων και τεχνικός διευθυντής. Το 2019 διορίστηκε επικεφαλής της ομάδας της Scuderia Ferrari.

Η προσθήκη του Binotto στην ομάδα θεωρείται σημαντική για την προετοιμασία της συμμετοχής της Audi στην Formula 1, καθώς ακόμη και μετά την αποχώρησή του ως αποτυχημένος από την Ferrari, πάντα του αναγνωριζόταν η συμβολή στην δημιουργία ανταγωνιστικών κινητήρων που θεωρούνταν από τους ισχυρότερους στην F1. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network