F1 GP Ουγγαρίας: Πρώτη νίκη Piastri με παρακάλια McLaren

Η McLaren χιλιοπαρακάλεσε τον Lando Norris να επιτρέψει την πρώτη νίκη του Oscar Piastri στο GP Ουγγαρίας και η McLaren πήρε το 1-2 που θα ξεσηκώσει συζητήσεις.

F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας
F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας Εκκίνηση
F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας Alonso
F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας Ferrari Red Bull
F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας Ferrari
F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας εκκίνηση
F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας Haas
F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας McLaren Red Bull
F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας McLaren Piastri
F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας Stroll
F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας McLaren Piastri
F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας
F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας McLaren
F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας Verstappen
F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας McLaren Red Bull

Η McLaren διέθετε το καλύτερο πακέτο για το Hungaroring και ηταν ουσιαστικά ανίκητη στο Grand Prix της Ουγγαρίας. Ήταν τόσο ταχύτερη από τους υπόλοιπους, ακόμη και από τον Max Verstappen, που είχε τη δυνατότητα να διαχειριστεί μια μίνι on the go κρίση που προέκυψε όταν ο Lando Norris βρέθηκε πρωτοπόρος, σε έναν αγώνα που εξ αρχής πρώτος είχε βρεθεί ο Oscar Piastri

Η κρίση αυτή, θα σηκώσει πολλές κουβέντες από εδώ και στο εξής, ωστόσο τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι πως ο Oscar Piastri κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του στην F1 και οδήγησε το αντίστροφο 1-2 από εκείνο των κατατακτήριων.

Ένας τερματισμός σχεδόν σε παράταξη για τα πορτοκαλί μονοθέσια που ήταν ο πρώτος από την Monza του 2021 για την McLaren. 

F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας McLaren Red Bull

Παράλληλα ο 23χρονος Αυστραλός που ήταν θέμα χρόνου να πάρει αυτή τη νίκη όπως δήλωσε και ο Hamilton, έγινε ο έκτος διαφορετικός νικητής της φετινής περιόδου και καταλαβαίνει κανείς πόσο σπουδαίο μοιάζει αυτό από μόνο του σε ένα πρωτάθλημα που ακολουθεί εκείνο στο οποίο νίκες πήραν μόνο οι Verstappen, Perez και Sainz. 

F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας Εκκίνηση

Ο Piastri κέρδισε το δικαίωμα να παρακαλάει η ομάδα τον Norris για να κερδίσει εκείνος, στην εκκίνηση κιόλας ότα αποδείχτηκε πιο αποτελεσματικός από τον ομόσταυλό του και σε μια πρώτη στροφή που εξελίχθηκε σε "3 wide" που λένε και οι Αμερικανοί, κατάφερε να βγει πρώτος από αυτήν την αγχωτική διαδικασία. 

F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας Verstappen

Από την άλλη ο Norris κέρδισε το δικαίωμα να τον παρακαλάει η ομάδα του, πιάνοντας στο τελευταίο stint εντυπωσιακό ρυθμό που αν δεν υπήρχαν οι (προφανώς) αρχικές συμφωνίες στην ομάδα θα του χάριζε μια ακόμη νίκη και μάλιστα με άνεση.

F1 GP Ουγγαρίας κατατακτήριες δοκιμές hamilton

O Lewis Hamilton ανέβηκε για 200η φορά στην καριέρα του στο βάθρο. Εκείνος το κέρδισε αυτό, όταν ο Max Verstappen έκανε ένα παρολίγον καταστροφικό λάθος στην προσπάθειά του να τον προσπεράσει μερικούς γύρους πριν το τέλος. Οι δύο τους συγκρούστηκαν, ευτυχώς μόνο τα ελαστικά τους δηλαδή και οι προσπάθειες του Ολλανδού σταμάτησαν εκεί, αλλά το ατύχημα θα μπορούσε να τους έχει κοστίσει πολύ περισσότερο. 

Πίσω από την τριάδα των νικητών βρέθηκαν οι άλλοι πρωταγωνιστές της φετινής περιόδου σε περίεργη σειρά μεταξύ τους είναι η αλήθεια. Ο Charles Leclerc ήταν 4ος, εμπρός από τον Max Verstappen και τον Carlos Sainz, τον οποίο ακολουθούσε ο Perez. 

F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας Ferrari

Ο George Russell έμεινε όγδοος, όπως φαινόταν από χθες πως θα έμενε αφού δεν είχε καλό ρυθμό, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Yuki Tsunoda και Lance Stroll. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα είναι τα εξής:

F1 GP Ουγγαρίας Αγώνας Αποτελέσματα

Μετά το Grand Prix της Ουγγαρίας η βαθμολογία των οδηγών είναι η εξής, ενώ η αντίστοιχη των κατασκευαστών είναι αυτή

Επόμενος αγώνας είναι σε μια εβδομάδα το Grand Prix Βελγίου στο Spa Francorchamps. 

Best of Network