F1: Μπερδεύτηκε ο Max Verstappen στο Αζερμπαϊτζάν-τίποτα δεν πάει καλά για τον Ολλανδό πιλότο

Μέχρι και οι αγωνοδίκες λυπήθηκαν τον Max Verstappen για την γκάφα του στο τέλος του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν και αντί για τιμωρία του επέβαλαν επίπληξη.

F1 Grand Prix Μπαχρέιν 2024 Max Verstappen

Μια μάλλον πρωτοφανής παρεξήγηση δημιουργήθηκε στο τέλος του Grand Prix στο Αζερμπαϊτζάν, με τον Max Verstappen και τα προσπεράσματα που έκανε υπό το καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. 

F1 Max Verstappen Μπαχρέιν 2024

Το τέλος στο ενδιαφέρον του αγώνα ήταν κάπως άδοξο και πρόωρο καθώς δύο γύρους πριν το φινάλε ο Carlos Sainz συγκρούστηκε με τον Sergio Perez.  

Ο Verstappen που έμεινε χωρίς νίκη, για έβδομο αγώνα, σε εκείνο το σημείο του αγώνα ήταν ουσιαστικά έβδομος, αλλά κατέληξε πέμπτος μετά το ατύχημα και την εγκατάλειψη των δύο προπορευόμενων οδηγών που μάχονταν για μια θέση στο βάθρο. Τα φώτα και οι ενδείξεις του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας που βγήκαν λίγο μετά το ατύχημα όμως, παρέμειναν και μετά το πέσιμο της καρό σημαίας.

Σε εκείνο το σημείο ο Verstappen θεώρησε πως επειδή ο αγώνας είχε ολοκληρωθεί μπορούσε να προσπεράσει τους αντιπάλους του και να προχωρήσει προς τα pits, όπως γίνεται συνήθως. Μάλιστα τους χαιρετούσε κιόλας, ενώ έκανε και thumb up στον Lando Norris ο οποίος είχε τερματίσει μπροστά του και είχε κερδίσει την μεταξύ τους μονομαχία. 

Ο Norris βέβαια με την σειρά του φρόντισε να επισημάνει αμέσως το γεγονός στην ενδοεπικοινωνία με την ομάδα και αυτό σημειώθηκε από τους αγωνοδίκες που κάλεσαν τον Ολλανδό γα απολογηθεί για να του επιβάλλουν τελικά μια επίπληξη με την υποσημείωση πως αν και ο αγώνας είχε ολοκληρωθεί επισημαίνεται πως όσο υπάρχουν οι ενδείξεις του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα δεν επιτρέπονται οι προσπεράσεις. 

Το ενδιαφέρον είναι πως στο παράπτωμα αυτό δεν υπέπεσε μόνο ο Max Verstappen αλλά και άλλοι οδηγοί, οι οποίοι επίσης απολογήθηκαν και δέχτηκαν τις ίδιες παρατηρήσεις, όπως ο Nico Hulkenberg και οι Pierre Gasly και Esteban Ocon. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network