F1: Η απόλυση του Sargeant έβγαλε σφάλμα στο F1 Fantasy

O Logan Sargeant ταλαιπωρεί την F1 ακόμη και μετά την αποχώρησή του από την Williams καθώς η αλλαγή εν μέσω της σεζόν έβγαλε σφάλμα στο επίσημο παιχνίδι manager της F1.

F1 Fantasy

O Logan Sargeant αποχώρησε από την Williams και την F1 και εκεί που κάποιο ησύχασαν οτι δεν θα εμποδίσει άλλους οδηγούς μέσα στην πίστα ή δεν θα καταστρέψει άλλα μονοθέσια, αποκαλύφθηκε ένα άλλο πρόβλημα που προέκυψε από την απόλυσή του. 

Logan Sargeant Williams

Μια δυσλειτουργία στο επίσημο παιχνίδι manager της Formula 1, το F1 Fantasy. Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπήρξαν πάνω από 1,7 εκατομμύρια παίκτες επηρεάστηκαν από αυτή την αλλαγή, όχι όλοι αρνητικά, αλλά όσοι βρέθηκαν με μειονέκτημα, ξεκίνησαν τα παράπονα. 

Διαβάστε Επίσης

Στο F1 Fantasy, οι συμμετέχοντες επιλέγουν πέντε οδηγούς και δύο κατασκευαστές με προϋπολογισμό 100 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, με τις τιμές να αλλάζουν βάσει της απόδοσης των οδηγών.

Ο Sargeant, του οποίου η απόδοση ήταν απογοητευτική όλη τη σεζόν, έπεσε σε ιστορικά χαμηλή τιμή στα 4,8 εκατομμύρια δολάρια μετά τον τελευταίο του αγώνα στο Ολλανδικό Grand Prix. Παρά τις κακές επιδόσεις του, η κατοχή του Sargeant επέτρεπε στους παίκτες να αντέξουν οικονομικά κορυφαίους οδηγούς, όπως ο Max Verstappen και ο Lando Norris.

F1 Fantasy

Όταν η Williams επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Sargeant πριν από το Ιταλικό Grand Prix, το προφίλ του στο παιχνίδι έγινε "ανενεργό", εμποδίζοντας νέους παίκτες να τον προσθέσουν στην ομάδα τους. Ωστόσο, όσοι τον είχαν ήδη στην ομάδα τους μπορούσαν να τον κρατήσουν στην ίδια χαμηλή τιμή.

Το παράθυρο αυτό επέτρεψε στους παίκτες να διατηρήσουν τον Sargeant — ο οποίος πλέον δεν μπορούσε να χάσει αξία ή βαθμούς λόγω κακής απόδοσης — και να χρησιμοποιήσουν τον υπόλοιπο προϋπολογισμό τους για να επιλέξουν κορυφαίους οδηγούς, αποκτώντας σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων.

Αυτό το ζήτημα προκάλεσε αγανάκτηση στους φιλάθλους, που εκφράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας χρήστης, @potpanmanF1, έγραψε στο X: "Νιώθω πολύ απογοητευμένος με το φανταστικό παιχνίδι αυτής της εβδομάδας. Οι προγραμματιστές πρέπει να λύσουν το πρόβλημα με τον Sargeant ή το παιχνίδι είναι χαμένο για μένα". Άλλοι παίκτες εξέφρασαν παρόμοια συναισθήματα, επικρίνοντας την έλλειψη προνοητικότητας και δικαιοσύνης του παιχνιδιού.

Η Formula 1 δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει εάν θα διορθώσει το πρόβλημα αυτό, αν και πιθανότατα θα υπάρξει κάποια ενημέρωση πριν από το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν. Σε αντίθεση με το Grid Rival, έναν μικρότερο ανταγωνιστή του F1 Fantasy που αφαίρεσε γρήγορα τον Sargeant από την πλατφόρμα του, η καθυστέρηση της F1 οδήγησε σε παράπονα για το χειρισμό παρόμοιων καταστάσεων.

Ο Robert Beaumont, ο οποίος διαχειρίζεται το δημοφιλές κανάλι F1 Fantasy Hub στο YouTube, δήλωσε ότι το παιχνίδι έχει βελτιώσει σημαντικά το περιβάλλον χρήστη και τη λειτουργικότητά του, αλλά εξακολουθεί να έχει προβλήματα με την "επικοινωνία και τη διαφάνεια" όταν αντιμετωπίζει αλλαγές οδηγών κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Beaumont αναφέρθηκε σε μια παρόμοια κατάσταση το 2023, όταν ο Nyck De Vries αποχώρησε από την AlphaTauri, προκαλώντας επίσης αναστάτωση στο παιχνίδι.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network