Στο σφυρί σπάνια Jaguar XKSS του 1957 και πάει για ρεκόρ τιμής

Η Jaguar XKSS του 1957 δεν είναι σπάνια μόνο μεταξύ των Jaguar αλλά συνολικά καθώς έχει μια συναρπαστική ιστορία. Τώρα αναμένεται να πουληθεί για 8ψήφιο ποσό.

Jaguar XKSS 1957

Ο οίκος RM Sotheby’s ανακοίνωσε την προσθήκη ενός εξαιρετικά σπάνιου Jaguar XKSS του 1957 στην προσεχή δημοπρασία της, που θα πραγματοποιηθεί στο The Peninsula London στις 2 Νοεμβρίου.

Απόγονος του θρυλικού Jaguar D-Type, που θριάμβευσε τρεις φορές στις 24 Ώρες του Le Mans, η Jaguar XKSS θεωρείται ένα από τα πιο εμβληματικά βρετανικά σπορ αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Με μόλις 16 παραδείγματα σε όλο τον κόσμο, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο—με αριθμό σασί XKD 540—διακρίνεται για τη σπανιότητά του και την αγωνιστική του ιστορία.

Jaguar XKSS 1957

Το XKSS δημιουργήθηκε από τα 18 σασί του D-Type που δεν χρησιμοποιήθηκαν στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Jaguar και διατήρησε πολλά από τα χαρακτηριστικά απόδοσης και σχεδιασμού που έκαναν το D-Type τόσο επιτυχημένο. Το αυτοκίνητο που προσφέρει η RM Sotheby’s είναι ένα από τα μόλις δύο XKSS που διατηρούν τον αρχικό αριθμό σασί του αγωνιστικού D-Type, γεγονός που ενισχύει τη σημασία του.

Διαβάστε Επίσης

Το σασί XKD 540 αρχικά διατηρήθηκε από την Jaguar μέχρι τον Απρίλιο του 1957, προτού επιστρέψει στο εργοστάσιο το 1958 για να μετατραπεί πλήρως σε XKSS.

Το 1960, το αυτοκίνητο αναβαθμίστηκε στο εργοστάσιο σε προδιαγραφές κινητήρα 3.8 λίτρων από τα αρχικά 3.4 λίτρα, βελτιώνοντας περαιτέρω τις επιδόσεις του. Βαμμένο στο κλασικό British Racing Green με εσωτερικό από πράσινο δέρμα σουέντ, αντιπροσωπεύει την απόλυτη αισθητική της Jaguar.

Η ιστορία του αυτοκινήτου είναι εξίσου εντυπωσιακή με τον σχεδιασμό του. Πωλήθηκε στον Jack Browning το 1959 και το 1962 μεταφέρθηκε στην Αυστραλία, όπου συμμετείχε σε αγώνες.

Το 1972 αγοράστηκε από τον σημαντικό συλλέκτη Jaguar, Bryan Corser, και το 1985 πέρασε στα χέρια του Hermann Graf von Hatzfeldt, ο οποίος το διατήρησε για πολλά χρόνια.

Jaguar XKSS 1957

Από το 2017, το XKSS βρίσκεται στα χέρια του σημερινού κατόχου του, ο οποίος το έχει αναθέσει σε ειδικούς της μάρκας Pearsons Engineering και CKL Developments για σχολαστική συντήρηση.

Ο Sholto Gilbertson, Διευθυντής Πωλήσεων της RM Sotheby’s UK, τόνισε τη σημασία της επικείμενης δημοπρασίας: "Αυτό το εξαιρετικά σημαντικό αυτοκίνητο, το πρώτο XKSS που προσφέρεται ποτέ σε δημοπρασία στην Ευρώπη, αναδεικνύει το κύρος της δημοπρασίας μας στο Λονδίνο και ενισχύει τη θέση της RM Sotheby’s ως ο κορυφαίος οίκος δημοπρασιών παγκοσμίως για τα πιο εκλεκτά αυτοκίνητα".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network