Στο σφυρί αυτή η Jaguar Mark X που ήταν το οικογενειακό αυτοκίνητο της Madonna

Τα κλασικά αυτοκίνητα που έχουν περάσει από χέρια διασήμων αυξάνουν κατακόρυφα την τιμή τους και αυτό ακριβώς ισχύει με αυτή την Jaguar Mark X του 1967 που ανήκε στο απόλυτο είδωλο της pop μουσικής.

Jaguar Mark X 1967 Madonna Δημοπρασία

Η σχέση των rock stars με τα αυτοκίνητα είναι μεγάλη και κάθε αυτοκίνητο που περνάει από τα χέρια κάποιου διάσημου τραγουδιστή, αν επιβιώσει, εκτοξεύεται σε αξία. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την Jaguar Mark X 4.2 του 1967, η οποία ανήκε κάποτε στην Madonna.

Jaguar Mark X 1967 Madonna

H vintage Jaguar, που αγοράστηκε από τη Madonna το 2021 για τον γιο της, Rocco Ritchie, βγαίνει τώρα σε δημοπρασία μέσω της H&H Classics. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στο Imperial War Museum στο Duxford, χωρίς τιμή εκκίνησης.

Ο Lucas Gomersall, ειδικός στα αυτοκίνητα της H&H Classics, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη δημοπρασία, λέγοντας: "Είναι απίστευτο που προσφέρουμε προς πώληση μια Jaguar με τόσο στενές συνδέσεις με τη Madonna. Είμαι σίγουρος ότι οι θαυμαστές και οι συλλέκτες κλασικών αυτοκινήτων θα ξετρελαθούν με αυτή την Mark X."

Jaguar Mark X 1967
Φωτογραφεία αρχείου

Αν και η διασημότητα της ιδιοκτήτριας προσθέτει γοητεία, το αυτοκίνητο από μόνο του είναι ένα σπάνιο κόσμημα. Η συγκεκριμένη Jaguar Mark X 4.2 παρήχθη μόνο για δύο χρόνια, γεγονός που το καθιστά περιζήτητο μοντέλο για τους συλλέκτες. Ο Gomersall πρόσθεσε: "Ανεξαρτήτως της διάσημης σύνδεσης του αυτοκινήτου, αυτή η "Big Cat" είναι ένα σπάνιο παράδειγμα 4.2 λίτρων, και είμαι σίγουρος ότι ο Rocco θα το απολάμβανε να το οδηγεί."

Το αυτοκίνητο έχει χρησιμοποιηθεί τακτικά από τον Rocco, μοντέλο και καλλιτέχνη, κυρίως μέσα και γύρω από το Λονδίνο. Η ίδια η Madonna έχει φωτογραφηθεί με το όχημα, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τη φήμη του. Το κλασικό αυτοκίνητο έχει υποστεί πρόσφατα πλήρη ανακαίνιση σε χρώμα Opalescent Maroon και συνοδεύεται από το πρωτότυπο πράσινο βιβλίο καταγραφής, προσθέτοντας στην αυθεντικότητά του.

Jaguar Mark X 1967

Η Jaguar Mark X 4.2 σχεδιάστηκε αρχικά για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, με στόχο να προσελκύσει κρατικούς αξιωματούχους, διπλωμάτες και κινηματογραφικούς αστέρες. Με τα καινοτόμα τεχνικά χαρακτηριστικά του, συμπεριλαμβανομένης της ανεξάρτητης πίσω ανάρτησης - ένα σπάνιο στοιχείο στα βρετανικά πολυτελή αυτοκίνητα των αρχών της δεκαετίας του 1960 - η Jaguar μπορούσε να φτάσει ταχύτητες έως και 180 km/h, σε πολύ χαμηλότερη τιμή από τη Rolls-Royce Silver Cloud.

Jaguar Mark X 1967

Με μόνο 5.137 μοντέλα των 4.2 λίτρων να έχουν κατασκευαστεί, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι μια σπάνια εύρεση. "Η δημοπρασία μας προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσετε ένα σημαντικό κομμάτι της βρετανικής αυτοκινητιστικής ιστορίας, που αγοράστηκε επίσης από έναν από τους πιο διάσημους ανθρώπους στον πλανήτη. Είναι ένα αυτοκίνητο που θα παραμείνει για πάντα στη μόδα," δήλωσε ο Gomersall.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network