Οδηγός μοτοσικλέτας σόκαρε τους αστυνομικούς με 86 παραβάσεις

Οδηγός μοτοσικλέτας έκανε σούζες και τραβούσε video το οποίο όταν είδαν οι αστυνομικοί σοκαρίστηκαν καθώς δεν προλάβαιναν να μετρούν παραβάσεις.

Μοτοσικλέτα σούζα

Ένας 29χρονος άνδρας στη Δανία αντιμετωπίζει 86 προκαταρκτικές κατηγορίες, αφού η αστυνομία τον έπιασε να οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα, να κάνει σούζες σε υψηλή ταχύτητα και να θέτει σε κίνδυνο τους άλλους με τη μοτοσικλέτα του. Το πιο απίστευτο; Τα κατέγραψε όλα μόνος του με μια κάμερα στο κράνος του, δίνοντας στις αρχές ώρες αποδεικτικού υλικού.

Κλέφτης μοτοσικλέτας

"Νομίζω ότι δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο", δήλωσε ο Άμρικ Σινγκ Τσάντα, αξιωματικός της αστυνομίας στην ανατολική Δανία. "Αυτή ήταν σίγουρα μία από τις πιο ασυνήθιστες υποθέσεις που έχουμε ερευνήσει".

Διαβάστε Επίσης

Η αστυνομία σταμάτησε αρχικά τον άνδρα τον Μάιο επειδή οδηγούσε μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες και χωρίς έγκυρη άδεια. Όταν όμως η αστυνομία βρήκε την κάμερα στο κράνος του, ανακάλυψε ότι είχε καταγράψει βίντεο όπου έκανε κόλπα όπως σούζες με μεγάλη ταχύτητα. Μόνο γι’ αυτό του απαγγέλθηκαν 25 προκαταρκτικές κατηγορίες. Ήταν μόνο η αρχή.

Μοτοσικλέτα σούζα

Τα βίντεο έδειχναν επίσης ότι οδηγούσε με ταχύτητα άνω του 100% του ορίου, κάτι που του προσέθεσε άλλες 38 κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση. Επιπλέον, η αστυνομία δήλωσε ότι η οδήγησή του έθετε σε κίνδυνο ζωές, προσθέτοντας κι άλλες κατηγορίες.

Μετά από μήνες ανασκόπησης των βίντεο, η αστυνομία δημοσιοποίησε την υπόθεση την Παρασκευή. Οι προκαταρκτικές κατηγορίες είναι ένα βήμα πριν τις επίσημες.

Κλέφτης μοτοσικλέτας

Στη Δανία, η επικίνδυνη οδήγηση περιλαμβάνει το να οδηγείς με πάνω από διπλάσια ταχύτητα από το όριο, να ξεπερνάς τα 200 χλμ/ώρα ή να έχεις επίπεδο αλκοόλ στο αίμα άνω του 2.0. Σύμφωνα με έναν νόμο του 2021, η αστυνομία μπορεί να κατάσχει οχήματα σε αυτές τις περιπτώσεις, εκτός από τα βαριά πρόστιμα και την αναστολή αδειών.

Ο άνδρας είχε δημοσιεύσει μερικά από τα ενοχοποιητικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η αστυνομία κατάφερε να αναγνωρίσει δύο ακόμη άτομα από τα πλάνα. Τα οχήματά τους κατασχέθηκαν επίσης.

Όσο για τον ίδιο τον άνδρα, μάλλον τον περιμένει μια σοβαρή ποινή φυλάκισης όταν η υπόθεση φτάσει στο δικαστήριο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network