Το Jeep Avenger θέλει να ανταγωνιστεί το Yaris Cross

Το μικρό SUV βρίσκεται για την ώρα εκτός της δεκάδας των πωλήσεων της κατηγορίας του πανευρωπαϊκά, αλλά ο COO της Jeep λέει ότι θα ήθελε σύντομα να βρεθεί μαζί με το Toyota Yaris Cross "στο βάθρο".

Jeep Avenger e-Hybrid

Άπαξ και η τετρακίνητη έκδοση προστεθεί στη γκάμα των διαθέσιμων εκδόσεων του Avenger (κάτι που αναμένεται την επόμενη χρονιά), η Jeep ελπίζει ότι το μοντέλο της θα ασκήσει πίεση στο Toyota Yaris Cross.

"Θα είμαι ευχαριστημένος αν μπορέσουμε να το ακολουθήσουμε στο βάθρο μεταξύ των μικρών SUV", δήλωσε ο Chief Operating Officer της Jeep Ευρώπης, Eric Laforge.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις αρχές του 2023 που παρουσιάστηκε, το Avenger έχει φτάσει τις 95 χιλιάδες παραγγελίες, με το 25% του όγκου να αφορά την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση ηλεκτρική έκδοση και το υπόλοιπο να κατανέμεται εξίσου μεταξύ βενζινοκίνητων και mild hybrid εκδόσεων.

Jeep Avenger e-Hybrid


Αν επιτευχθεί, η θέση στην πρώτη τριάδα θα αποτελέσει άλμα, δεδομένου ότι οι πωλήσεις του ανήλθαν σε 25.820 μονάδες, έναντι των αντίστοιχων 66.174 του Yaris Cross. Ωστόσο, είναι σημαντικό ότι το Avenger μπήκε στην πρώτη 15άδα έχοντας σημειώσει το εντυπωσιακό ποσοστό αύξησης των πωλήσεων του 754%, σε σύγκριση με τους πρώτους τέσσερις μήνες του περασμένου έτους.

Ο Laforge παραδέχεται ότι οι πωλήσεις του Avenger έχουν επιβραδυνθεί, λόγω της απόφασης της Jeep (που ανήκει στον όμιλο Stellantis) να προσφέρει στην φάση του λανσαρίσματος μόνο την έκδοση BEV του μοντέλου.
Jeep Avenger 4xe
Jeep Avenger 4xe

Ο ίδιος είπε ότι αυτή η απόφαση βασίστηκε σε προβλέψεις σχετικά με τις πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, που αποδείχτηκαν λανθασμένες. Στη συνέχεια του λανσαρίσματος, η Jeep διέθεσε την βενζινοκίνητη έκδοση στις αγορές της Ιταλίας, Ισπανίας και της Πολωνίας (όπου και κατασκευάζεται το μοντέλο) και έπειτα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τη γκάμα συμπλήρωσε φέτος μια ήπια υβριδική έκδοση.

Διαβάστε Επίσης

Η εμπειρία με το Avenger, έκανε τη Jeep να ακολουθήσει μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση. Ο CEO της Jeep, Antonio Filosa, δήλωσε πρόσφατα ότι ενώ τα μελλοντικά λανσαρίσματα μοντέλων θα συνεχίζουν να ξεκινούν με τις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, στις αγορές που υπάρχει υψηλή ζήτηση για κάτι τέτοιο, οι θερμικές ή ήπια υβριδικές θα προστίθενται στην γκάμες άμεσα.

Jeep Avenger 4xe
Jeep Avenger 4xe

Με το line-up του μοντέλου να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, η Jeep βλέπει το Avenger να παίζει βασικό ρόλο στο στόχο της να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη. Ο Laforge δήλωσε ακόμη, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο η αμερικανική μάρκα δεν μπορεί να έχει το ίδιο καλές επιδόσεις στην Ευρώπη, όπως στην Ιταλία, όπου το μερίδιο αγοράς της έφτασε το 4,5%, το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους.

Τα άλλα μοντέλα στα οποία υπολογίζει ο Laforge για να ενισχύσει το μερίδιο της Jeep, είναι το νέο Compass που θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά, καθώς και μια ευρωπαϊκή έκδοση του Wagonner S που θα παρουσιαστεί στην Ευρώπη το 2026.

Το Compass θα παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Melfi της νότιας Ιταλίας και θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη τόσο ως αμιγώς ηλεκτρικό και υβριδικό, αλλά όχι ως αποκλειστικά θερμικό, ενώ το Wagonner S -που μόλις παρουσιάστηκε στις Η.Π.Α.- αρχικά θα διατεθεί μόνο ως BEV, συμπλήρωσε ο Laforge.

Με πληροφορίες από το Automotive News Europe

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network