Πέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα πραγματική ευκαιρία με το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3

Το μέγιστο όφελος που προκύπτει από το πρόγραμμα επιδότησης Κινούμαι Ηλεκτρικά 3, δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες στην κατηγορία των ηλεκτρικών και βρήκαμε πέντε μοντέλα της ελληνικής αγοράς με τιμές που δεν πιστεύεις.

MG4 Excite 51kW

Με το νέο πρόγραμμα επιδότησης "Κινούμαι Ηλεκτρικά 3" για την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου να έχει ανακοινωθεί και επίσημα, η εικόνα της αγοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία αναμένεται να τονωθεί αρκετά το επόμενο διάστημα.

Κι ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή των ηλεκτρικών μοντέλων που έχουν προαναγγείλει διάφοροι κατασκευαστές και που θα σπάνε -προς τα κάτω- το φράγμα των 25.000 ευρώ, η νέα αυξημένη επιδότηση δημιουργεί κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ευκαιρίες.

Για την ακρίβεια, με το μέγιστο ποσό επιδότησης να φτάνει πλέον τις 9.000 ευρώ και το επιπλέον όφελος από την απόσυρση παλιού αυτοκινήτου να έχει ανέβει από τα 1.000 στα 2.000 ευρώ, η συνολική μείωση της τιμής του νέου ηλεκτρικού μοντέλου που θα επιλέξεις, μπορεί να φτάσει τις 11.000 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Παρακάτω, μπορείς να δεις πέντε ηλεκτρικά μοντέλα (με αλφαβητική σειρά) με τιμή για τις βασικές τους εκδόσεις, που διαμορφώνεται λίγο ή και πολύ κάτω από τις 30.000 ευρώ αν επωφεληθούν από το μέγιστο ποσό επιδότησης. Και είναι βέβαιο πως θα σε βάλουν σε πειρασμό, καθώς για να βρεις μοντέλα αντίστοιχων προδιαγραφών με θερμικούς κινητήρες, είναι σίγουρο πως θα πρέπει να ξοδέψεις πολύ περισσότερα.

1. BYD Atto 3

BYD Atto 3

Το νέο μέλος στην ελληνική αγορά, η BYD, μας συστήθηκε με το Atto 3. To κινεζικό SUV στη βασική του έκδοση, εφοδιάζεται με μπαταρία 62 kWh που του παρέχει θεωρητική αυτονομία 420 χιλιομέτρων και έχει απόδοση 204 ίππων. Με καλό επίπεδο εξοπλισμού, επαρκείς χώρους και αξιοπρεπείς επιδόσεις, η τιμή του μετά την επιδότηση διαμορφώνεται στα 26.525 ευρώ.

2. Jeep Avenger

Jeep Avenger Paris Motor Show

Το συμπαγές SUV της Jeep Avenger, αποτελεί και το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Με νεανική εμφάνιση και σχεδίαση, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και καλή οδική συμπεριφορά, το Avenger αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση ως αυτοκίνητο πόλης.

Η απόδοσή του είναι 156 ίπποι και η μπαταρία των 54 kWh του εξασφαλίζει αυτονομία 400 χιλιομέτρων. Μπορεί να γίνει δικό σου από 27.700 ευρώ.

3. MG4

MG4

Η περίπτωση του MG4 είναι από τις πιο ξεκάθαρες στην αγορά των ηλεκτρικών. Η σχεδίασή του θα ικανοποιήσει τους περισσότερους, ενώ στην καθημερινή χρήση δείχνει να έχει όλα όσα χρειάζεσαι από ένα EV.

Στη βασική του έκδοση έρχεται με μπαταρία 51 kWh, και έχει απόδοση 170 ίππων και εργοστασιακή αυτονομία 350 χιλιομέτρων. Με την επιδότηση, η τιμή του διαμορφώνεται στο εντυπωσιακό νούμερο των 21.250 ευρώ.

4. Tesla Model 3

Tesla Model 3

Το best seller -και της ελληνικής- αγοράς ηλεκτρικών. Χρειάζεται να πούμε περισσότερα; Μετά την πρόσφατη ανανέωσή του, το Model 3 είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις της αγοράς.

Διαβάστε Επίσης

Ακόμη και στη βασική του έκδοση με έναν κινητήρα και μπαταρία 51 kWh, έχει απόδοση 283 ίππων και χάρη στην πολύ καλή διαχείριση ενέργειας, η θεωρητική του αυτονομία φτάνει τα 513 χιλιόμετρα. Με 28.990 ευρώ δύσκολα θα βρεις καλύτερη πρόταση.

5. Volvo EX30

Volvo EX30 SUV Ηλεκτρικό

Το νέο μικρό ηλεκτρικό Volvo έχει συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω του από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε και όχι άδικα. Με σχεδίαση φόρο τιμής στη μίνιμαλ σουηδική φιλοσοφία, πλήρη εξοπλισμό και πολύ καλές επιδόσεις, το EX30 έχει όλα τα συστατικά της συνταγής ενός best seller, με μοναδικό αστερίσκο την αυτονομία της βασικής έκδοσης με μπαταρία 51 kWh που δεν ξεπερνά τα 350 χιλιόμετρα. Αν και με 272 ίππους και τιμή 26.572 ευρώ, είναι βέβαιο πως θα του το συγχωρήσεις.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network