F1: Τι συνέβη με το αυτοκίνητο ασφαλείας στην Monza και κατέληξε στις μπαριέρες

Στις μπαριέρες της Monza κατέληξε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας σε έναν γύρο ρουτίνας και η Aston Martin διερευνά τι συνέβη και προέκυψε αυτό το περίεργο ατύχημα.

F1 Safety Car

Τα Aυτοκίνητα Aσφαλείας και τα ιατρικά αυτοκίνητα συνηθίζουν να κάνουν μερικούς γύρους ελέγχουν της πίστας, μια ημέρα πριν ξεκινήσει η δράση της F1, καθώς ελέγχονται για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο, τα συστήματα χρονομέτρησης, η τηλεοπτική κάλυψη τα φώτα της πίστας και άλλα πράγματα που μπορεί να χρειαστούν στον αγώνα.

Διαβάστε Επίσης

Το απόγευμα της Πέμπτης σε έναν τέτοιο γύρο ρουτίνας η Aston Martin Vantage που εκτελεί χρέη Αυτοκινήτου Ασφαλείας είχε μια περίεργη έξοδο στα φρένα για την Parabolica, την διασημότερη στροφή της ιταλικής πίστας.

Ο Bernd Maylander, o οδηγός του Αυτοκινήτου Ασφαλείας της F1 από το 2000 δεν κατάφρερε παρά την τεράστια εμπειρία του να διατηρήσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και ευτυχώς κανείς απο τους δύο επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε.

F1 Aston Martin Αυτοκίνητο Ασφαλείας ατύχημα Monza

Η FIA επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί και το ατύχημα δεν θα επηρεάσει το Σαββατοκύριακο του αγώνα. Ωστόσο αυτό είναι ένα ακόμη πλήγμα στην φήμη και την εικόνα της Aston Martin ως Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Θυμίζουμε πως για το συγκεκριμένο όχημα πριν από δύο σεζόν ο Max Verstappen είχε δηλώσει πως ήταν αργό για Αυτοκίνητο Ασφαλείας και οτι δεν μπορούσε να κρατήσει έναν ασφαλή ρυθμό στην πίστα, όποτε χρειαζόταν να επέμβει. 

"Σήμερα στο Monza σημειώθηκε ένα εντός πίστας ατύχημα με το αυτοκίνητο ασφαλείας της FIA", αναφέρεται σε ανακοίνωση της FIA. "Η Aston Martin διερευνά τα αίτια, αλλά μπορεί να επιβεβαιώσει ότι τόσο ο οδηγός όσο και ο επιβάτης είναι καλά. Υπάρχει ένα επιπλέον αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα και δεν θα επηρεάσει το Σαββατοκύριακο του αγώνα."

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network