F1: Η Alpine φέρνει νέο πρόσωπο στο πρωτάθλημα το 2025

Η Alpine βρήκε τον οδηγό που θα βρίσκεται στο πλευρό του Pierre Gasly από το 2025 και ένα νέο πρόσωπο στην F1 έρχεται για το προσεχές πρωτάθλημα.

Jack Doohan Alpine F1

Η έντονα φημολογούμενη προαγωγή του Jack Doohan σε πλήρη αγωνιστική θέση στην Formula 1 είναι γεγονός, καθώς η Alpine ανακοίνωσε τον νεαρό με το πλούσιο αγωνιστικό pedigree στο πλευρό του Pierre Gasly για το πρωτάθλημα του 2025. 

Jack Doohan Alpine F1

Ο Doohan γίνεται έτσι ο πρώτος υποψήφιος της Alpine Academy που προωθείται σε αγωνιστική θέση με την ομάδα. Οι Gasly και Doohan δίνουν στην ομάδα ισορροπία νεότητας και εμπειρίας στη σύνθεση των οδηγών της, με στόχο να χτίσουν ένα πιο επιτυχημένο μέλλον.

Διαβάστε Επίσης

Ο 21χρονος Αυστραλός είναι γιος του θρυλικού πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της κατηγορίας μοτοσυκλετών 500cc , Mick Doohan. O πρεσβύτερος Doohan είναι ένας από τους θρύλους των αγώνων μοτοσυκλέτας και ήταν κάποτε για την μεγάλη κατηγορία, την οποία σήμερα γνωρίζουμε ως MotoGP, κάτι αντίστοιχο του Lewis Hamilton για την F1. 

Jack Doohan Alpine F1

Ο γιος του υπηρετεί ως αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στα διεθνή πρωταθλήματα μονοθέσεων.

Ο Jack Doohan τερμάτισε δεύτερος στην F3 του 2021 και τρίτος στην F2 του 2023, πριν γίνει μόνιμος αναπληρωματικός οδηγός το 2024, όπου ήταν πολύτιμος συντελεστής στον προσομοιωτή της ομάδας.

Jack Doohan Alpine F1

Έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία της Formula 2 που πήρε pole position, νίκη αγώνα, γρηγορότερο γύρο και ηγήθηκε σε κάθε γύρο ενός αγώνα, στο Ουγγρικό Grand Prix του 2023. Κατέγραψε έξι νίκες στην κατηγορία, καθώς και πέντε pole positions και άλλα πέντε βάθρα κατά τη διάρκεια δύο σεζόν.

Θα συνεχίσει τον ρόλο του ως αναπληρωματικός οδηγός για το υπόλοιπο της σεζόν 2024, συμμετέχοντας στις δοκιμές της Παρασκευής με την A522, καθώς και σε καθήκοντα στον προσομοιωτή της ομάδας σε επιλεγμένα αγωνιστικά σαββατοκύριακα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network