Τέλος ο Magnussen από την Haas F1

Η Haas F1 ανακοίνωσε την αποχώρηση του Kevin Magnussen στο τέλος της τρέχουσας περιόδου, λίγο μετά την ανακοίνωση του Oliver Bearman για το 2025.

Haas F1 Kevin Magnussen
Haas F1 Kevin Magnussen
Haas F1 Kevin Magnussen
Haas F1 Kevin Magnussen

Η Haas ανακοίνωσε ότι ο Kevin Magnussen θα αποχωρήσει από την ομάδα όταν το συμβόλαιό του λήξει στο τέλος της σεζόν 2024 της F1. Ο Magnussen ήταν στη Haas για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από οποιονδήποτε άλλο οδηγό στην ιστορία της αμερικανικής ομάδας, με θητείες κατά τη διάρκεια των περιόδων 2017 - 2020 και 2022 - 2024.

Haas F1 Kevin Magnussen

Σημείωσε την ένατη θέση στην καριέρα του στο Πρωτάθλημα Οδηγών το 2018 με 11 τερματισμούς μέσα στην δεκάδα, καθώς η Haas εξασφάλισε την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών εκείνη τη σεζόν.

Διαβάστε Επίσης

Ο 31χρονος εξασφάλισε επίσης τερματισμούς μέσα στην δεκάδα και στην Αυστραλία και την Αυστρία νωρίτερα φέτος, αλλά τόσο αυτός όσο και ο Nico Hulkenberg θα αποχωρήσουν μετά το Grand Prix του Abu Dhabi τον Δεκέμβριο.

Η Haas έχει ήδη ανακοινώσει ότι ο νεαρός Oliver Bearman θα πάρει μία από τις θέσεις της για το 2025, αλλά μένει να δούμε αν θα πάει και του χρόνου για δύο rookie οδηγούς. Την τελευταία φορά που το έκανε αυτό το 2021, τα μονοθέσια της ομάδας οδηγούσαν η "τεράστια μορφή" της F1 που ακούσει στο όνομα Nikita Mazepin και αγνοείται η τύχη του μετά τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία καθώς και ο Mick Schumacher. H Haas ολοκλήρωσε εκείνη τη σεζόν με μηδέν βαθμούς.

Haas F1 Kevin Magnussen

"Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους στην MoneyGram Haas F1 Team - είμαι περήφανος που αγωνίστηκα για μια τόσο σπουδαία ομάδα ανθρώπων τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Gene Haas για τη δέσμευσή του απέναντί μου, κυρίως που με επανέφερε και πάλι το 2022, όταν πίστευα, τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή, ότι ο χρόνος μου στη Formula 1 είχε τελειώσει", δήλωσε ο Magnussen για την αποχώρησή του.

Και συμπλήρωσε, "Απόλαυσα μερικές σπουδαίες στιγμές με αυτή την ομάδα - αναμνήσεις που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ενώ ανυπομονώ για το επόμενο κεφάλαιο της αγωνιστικής μου καριέρας, παραμένω απόλυτα συγκεντρωμένος στο να δώσω τα πάντα για το υπόλοιπο του 2024 με την MoneyGram Haas F1 Team".

Haas F1 Kevin Magnussen

Ο Ayao Komatsu, επικεφαλής της ομάδας της Haas, δήλωσε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Kevin για όλα όσα μας έδωσε ως ομάδα - τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Ήταν πραγματικά ένας από τους θεμέλιους λίθους της ομάδας οδηγών μας όλα αυτά τα χρόνια. Κανείς δεν έχει οδηγήσει περισσότερους αγώνες για εμάς και είχαμε μερικές αξέχαστες στιγμές μαζί".

Μετά και την επισημοποίηση του συγκεκριμένου διαζυγίου, απομένει να δούμε αν ευσταθούν οι φήμες που θέλουν τον Esteban Ocon να είναι πολύ κοντά στην αγωνιστική θέση της αμερικανικής ομάδας, στο πλευρό του Oliver Bearman

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network