F1 GP Ουγγαρίας: Πρόγραμμα και ώρες τηλεοπτικής μετάδοσης

Με τον Max Verstappen να έχει κερδίσει τους μισούς φετινούς αγώνες αλλά είναι σε δυσκολότερη θέση από ποτέ, στην Ουγγαρία διεξάγεται το 13ο φετινό Grand Prix.

F1 GP Ουγγαρίας Preview

Το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 εξελίσσεται κάπως απροσδόκητα αν μη τι άλλο. Έπειτα από μια χρονιά κατά την οποία ο Max Verstappen και η Red Bull εξασφάλισαν και τους δύο τίτλους με ασύλληπτα ρεκόρ, η ομάδα μοιάζει να μην έχει βρει απάντηση στην εξέλιξη των άλλων ομάδων που μοιραία την κυνηγούσαν. 

F1 GP Ουγγαρίας Preview

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η Red Bull να δείχνει αδυναμίες στις οποίες δεν μας είχε συνηθίσει και οι McLaren, Ferrari και εσχάτως και η Mercedes να δείχνουν πως έχουν πλησιάσει πάρα πολύ. 

F1 Αγώνας Sprint Βραζιλία Russell

Παρόλα αυτά βέβαια ο Max Verstappen εξακολουθεί και είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο των οδηγών, δεδομένου πως έχει ήδη κερδίσει περισσότερους από τους μισούς αγώνες, από τους 12 που έχουν ολοκληρωθεί. 

F1 GP Ουγγαρίας Preview

Στην Ουγγαρία ωστόσο αυτό το Σαββατοκύριακο πάμε με δύο συνεχόμενες νίκες της Mercedes, πράγμα που είχε πολύ καιρό να συμβεί. Αυτό σε συνδυασμό με την εξαιρετική εικόνα της McLaren στους τελευταίους αγώνες και με την μονίμως αινιγματική παρουσία της Ferrari, καθιστά την Ουγγαρία άκρως ενδιαφέρουσα. 

Εκτός αυτού ο Lewis Hamilton στην Ουγγαρία μπορεί να επαναλάβει το ρεκόρ του Silverstone, καθώς μετράει ήδη οκτώ νίκες στο Hungaroring και μπορεί να κατακτήσει την ένατη. 

F1 GP Ουγγαρίας Preview

Το Hungaroring

Η πίστα της Ουγγαρίας είναι πολύ ενδιαφέρουσα και τεχνική, πλην όμως πολύ δύσκολη για προσπεράσεις που σημαίνει πως οι κατατακτήριες του Σαββάτου είναι σημαντικές. Η διαδρομή των 4.381m περιλαμβάνει 14 στροφές και μια μικρή ευθεία, αυτή των πιτ, συνεπώς το μοναδικό ρεαλιστικό σημείο προσπεράσματος είναι το τέλος της ευθείας εκκίνησης - τερματισμού.

F1 GP Ουγγαρίας Χάρτης

Στη διάθεση όλων των ομάδων, θα βρίσκονται οι πιο μαλακές γόμες της γκάμας C3, C4 και C5. Η πρόσφυση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, ειδικά στον πίσω άξονα. Η πτώση απόδοσης των ελαστικών μπορεί να είναι υψηλή, ειδικά σε συνθήκες καύσωνα. Η πρόβλεψη καιρού δείχνει ότι θα επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. 

Πέρυσι, η Ουγγαρία κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία οδοστρώματος της σεζόν με 53°C. Η υπερθέρμανση είναι ένας παράγοντας που πρέπει να ελεγχθεί, όχι μόνο στον αγώνα, αλλά και στις κατατακτήριες δοκιμές, όπου με τα πιο μαλακά ελαστικά μπορεί να φτάσει κανείς στις τελευταίες στροφές χωρίς πρόσφυση. 

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου 

Για ένα ακόμη Grand Prix ANT1 και ΑΝΤ1+ συντονίζονται και ο αγώνας θα μεταδοθεί και στην ελεύθερη τηλεόραση ζωντανά. Οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκινούν το Σάββατο στις 17:00μ ενώ ο αγώνας την Κυριακή στις 16:00. Παράλληλα από το συνδρομητικό κανάλι του ANT1+ θα μεταδοθούν και όλες οι δραστηριότητες της F2 και της F3.

F1 GP Ουγγαρίας Preview

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network