Επίσημο: Η Hyundai μπαίνει στους αγώνες αντοχής

Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με ένα πρόγραμμα αγώνων αντοχής πρωτοτύπων κορυφαίου επιπέδου υπό την premium μάρκα της, Genesis.

Genesis X Gran Racer Vision Gran Turismo Concept

Η Hyundai Motorsport ετοιμάζεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο motorsport με την έναρξη ενός προγράμματος αγώνων αντοχής πρωτοτύπων, στο οποίο θα συμμετέχει υπό την premium μάρκα της, Genesis.

Genesis X Gran Racer Vision Gran Turismo Concept

Η ανακοίνωση αφορά το LMDh, δηλαδή τους αγώνες στο αμερικανικό πρωτάθλημα IMSA, αλλά είναι σίγουρο πως η Hyundai μέσω της Genesis θα μπει και στο WEC, το οποίο περιλαμβάνει τις 24 ώρες του Le Mans και είναι το κύριο ζητούμενο τέτοιων προγραμμάτων. 

Διαβάστε Επίσης

Κάτι αντίστοιχο έκανε για παράδειγμα η Cadillac, αλλά και η BMW που ξεκίνησε πρώτα από τις δραστηριότητες στην GTP κατηγορία του IMSA και στη συνέχεια έκανε την είσοδό της στο WEC.

Genesis λογότυπο

H δήλωση της Hyundai ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Η Genesis είναι υπερήφανη να ανακοινώσει την φιλόδοξη είσοδό της στον κόσμο των αγώνων αντοχής μέσω του προγράμματος LMDh. Η Genesis εξετάζει ενεργά προγράμματα για την ενίσχυση της εικόνας υψηλών επιδόσεων της, και μετά από λεπτομερή αξιολόγηση διαφόρων επιλογών, το LMDh αναδείχθηκε ως η πιο στρατηγική επιλογή για εμάς αυτήν τη στιγμή.

Αναλύσαμε προσεκτικά το LMDh και διαπιστώσαμε ότι είναι μια φυσική επιλογή για τις φιλοδοξίες μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και μια πολύτιμη πλατφόρμα για την ανάπτυξη τεχνολογιών μελλοντικής κινητικότητας για τα οχήματα δρόμου. Οι αγώνες αντοχής προσφέρουν μια απαράμιλλη ευκαιρία να επιδείξουμε την πρωτοποριακή τεχνολογία, τη φιλοσοφία σχεδίασης και τον χαρακτήρα των επιδόσεων της Genesis σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αυτό το έργο είναι μέρος του ευρύτερου οράματός μας για το μέλλον της κινητικότητας."

Η δήλωση δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα, όπως το πότε ο κατασκευαστής – ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο – σκοπεύει να κάνει το ντεμπούτο του ή σε ποιο σασί θα βασιστεί το αυτοκίνητο.

Genesis GV60 Magma

Από την ίδρυσή της το 2012, η Hyundai Motorsport, υπό τη μάρκα N, έχει γευτεί επιτυχίες τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA όσο και στους αγώνες τουριστικών αυτοκινήτων προδιαγραφών TCR. Η νοτιοκορεατική μάρκα κατέκτησε τον τίτλο Κατασκευαστών του WRC τόσο το 2019 όσο και το 2020, καθώς και έχει σημειώσει μέχρι σήμερα 31 νίκες σε ράλι.

Επιπλέον, έχει εξασφαλίσει τέσσερις παγκόσμιους τίτλους στον ανταγωνισμό TCR και όχι λιγότερους από 21 περιφερειακούς και εθνικούς τίτλους σειρών TCR, καθώς και 368 νίκες σε αγώνες με την έγκριση του TCR.

Η Hyundai έχει επίσης προηγούμενες επιτυχίες στους αγώνες αντοχής, με νίκες ανά κατηγορία στις 24 Ώρες του Nurburgring κάθε χρόνο από το 2020 έως το 2023.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network