H BMW φτιάχνει νέο αγωνιστικό με βάση την BMW M2

Με κάπως αινιγματικό τρόπο η BMW ανακοίνωσε πως φτιάχνει ένα νέο μικρό αγωνιστικό αυτοκίνητο και τώρα ψάχνουμε να δούμε σε ποιο πρωτάθλημα μπορεί να τρέξει αυτό.

BMW M2 Racing
BMW M2 Racing
BMW M2 Racing
BMW M2 Racing
BMW M2 Racing

Χωρίς πολλές λεπτομέρειες και διευκρινίσεις η BMW έδειξε τις πρώτες εικόνες ενός καμουφλαρισμένου αυτοκινήτου που προορίζεται για entry level αγωνιστικό σε αγώνες τουρισμού. Η BMW διαθέτει ήδη αυτοκίνητα στις κατηγορίες GT3 και GT4, τα οποία βασίζονται στην BMW M4 και δεν θεωρούνται entry level. 

BMW M2 Racing

Επίσης διαθέτει την BMW M Hybrid V8 που μπορείς να την χαρακτηρίσεις όπως θέλεις, όχι όμως αυτοκίνητο για αρχάριους, έτσι οι αγωνιστικές θέσεις για τα πρωταθλήματα GT3, GT4 και το WEC είναι κατειλημμένες.

Διαβάστε Επίσης

Συνεπώς απομένει το πρωτάθλημα GT2 όπου η BMW δεν έχει εκπρόσωπο και μάλλον είναι δύσκολο να έχει, γιατί ο ανταγωνισμός είναι η αναβαθμισμένη Porsche 911 και η Maserati GT2 που βασίζεται στην MC20.  

BMW M2 Racing

Άρα μένουμε με την απορία για το που θα τρέξει η νέα αγωνιστική BMW M2. Βασικά ξέρεις κάτι; Η BMW δεν μπήκε καν στον κόπο να αποκαλύψει πως αυτο το αγωνιστικό αυτοκίνητο βασίζεται στην M2, όμως αυτό είναι κάτι που δεν χωράει αμφιβολία, οπότε περιμένουμε κάτι που θα συνεχίσει την πορεία των M235i Racing, M240i Racing και M2 CS Racing, τα οποία ήταν αυτοκίνητα κατά βάση για ενιαία πρωταθλήματα και εν συνεχεία για πολλούς πελάτες ανά τον κόσμο. 

BMW M2 Racing

Ο Björn Lellmann, επικεφαλής του Customer Racing στη BMW M Motorsport, ανέφερε σχετικά: "Η προσέγγιση των πελατών είναι μία από τις αρχές που ακολουθούμε στη BMW M Motorsport. Από τη δική μας άποψη, αυτό περιλαμβάνει επίσης την προσφορά οχημάτων για grassroots racing που μπορούν να αγοραστούν από ομάδες και αρχάριους αγωνιστές, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν τεχνολογία BMW M Motorsport στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τους διαδόχους των BMW M235i Racing, BMW M240i Racing και BMW M2 CS Racing σε αυτό το χρονικό σημείο. Οι μηχανικοί μας εργάζονται ήδη εντατικά σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης για να προετοιμάσουν βέλτιστα τα οχήματα για τη χρήση των πελατών μας".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network