Γιατί ένας Έλληνας με Ferrari παίρνει δάνειο 5.000 δολάρια

Ακούγεται περίεργο, έτσι δεν είναι; Ας δούμε γιατί ένας Έλληνας με Ferrari αξίας άνω των 300.000 ευρώ παίρνει δάνειο 5.000 ευρώ. Μικρό spoiler: αθάνατο ελληνικό -και φανταστικό- δαιμόνιο.

Ferrari 12Cilindri μινιατούρα από Amalgam Collections

Γιατί ένας Έλληνας με Ferrari αξίας άνω των 300.000 ευρώ να ζητήσει δάνειο 5.000 δολαρίων από τράπεζα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης; Έχουμε την απάντηση που θα σας κάνει να αναφωνήσετε "ζήτω το ελληνικό δαιμόνιο". Ξεκινάμε. 

Ο Έλληνας που αναφέραμε πριν μόλις έχει μπει σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και ζητάει πληροφορίες για ένα δάνειο. 

Αναφέρει στον υπάλληλο που τον εξυπηρετεί ότι θέλει να πάει στην Ελλάδα για διακοπές και χρειάζεται να πάρει ένα δάνειο των 5.000 δολαρίων.

Διαβάστε Επίσης

Ο υπάλληλος του εξηγεί ότι η τράπεζα χρειάζεται κάποιου είδους εξασφάλιση για να δώσει το δάνειο. Ο Έλληνας βάζει το χέρι στην τσέπη, βγάζει ένα κλειδί από Ferrari και το αφήνει πάνω στο τραπέζι, εξηγώντας στον υπάλληλο ότι το ιταλικό supercar είναι σταθμευμένο έξω από την είσοδο της τράπεζας.

Γίνεται ο σχετικός έλεγχος από την τράπεζα και αποδεικνύεται ότι ο Έλληνας επίδοξος δανειολήπτης είναι όντως ο κάτοχος του οχήματος και μέσα σε λίγα λεπτά το δάνειο εγκρίνεται και Έλληνας παίρνει τα 5.000 δολάρια και φεύγει.

Όταν περνάει την πόρτα της τράπεζας ο διευθυντής και οι υπάλληλοι του αρχίζουν στα γέλια με τον απίθανο Έλληνα που έßαλε "υποθήκη" µια Ferrari αξίας 300.000 ευρώ για να πάρει δάνειο μόλις 5.000 δολαρίων (περίπου 4.500 ευρώ).

Μετά υπάλληλος της τράπεζας παίρνει την Ferrari και την σταθμεύει στο υπόγειο γκαράζ του υποκαταστήματος.

Διαβάστε Επίσης

15 μέρες μετά ο Έλληνας επιστρέφει από τις διακοπές του, καταβάλει το κεφάλαιο και τον τόκο που ανέρχεται περίπου στα 16 δολάρια. 

Σε κάποια στιγμή ο διευθυντής της τράπεζας πλησιάζει τον Έλληνα και μετά την παραδοσιακή ντιρεκτίβα "σας ευχαριστούμε για την συνεργασία... κλπ.κλπ" λέει ότι στον Έλληνα ότι έψαξαν τα στοιχεία του και ανακάλυψαν ότι πρόκειται για δισεκατοµµυριούχο και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί πήρε δάνειο. 

Και η απάντηση του Έλληνα ήταν η εξής: "Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να αφήσω το αυτοκίνητό μου με απόλυτη ασφάλεια στο κέντρο του Μανχάταν και να πληρώσω για πάρκινγκ μόλις μερικά δολάρια".

Προφανώς πρόκειται για ένα ανέκδοτο που αλιέυσαμε από τα social media αλλά αντικατοπτρίζει απόλυτα τον τρόπο που κινούνται οι άνθρωποι που καταλαβαίνουν καλά την αξία των χρημάτων -αλλά τονίζει λίγο και την εθνική μας φιλαρέσκεια περί ελληνικού δαιμονίου. 

Ούτε η Ferrari στην κεντρική εικόνα είναι αυτό που φαίνεται. Πρόκειται για μια ασύλληπτη δουλειά της Amalgam Collections και είναι μια Ferrari 12Cilindri σε κλίμακα 1:8, αξίας 16.500 ευρώ. 

Διαβάστε Επίσης

Best of Network