Τα 9 καλύτερα κουμπιά εκκίνησης κινητήρα σε αυτοκίνητο

Ακόμη και σήμερα που τα περισσότερα νέα αυτοκίνητα έχουν κουμπιά για την εκκίνηση των συστημάτων κίνησης, ορισμένα κουμπιά "start engine" εξακολουθούν και ξεχωρίζουν.

Ίσως πια το κουμπί για την εκκίνηση του κινητήρα να μην είναι κάτι τόσο πολύ εντυπωσιακό, καθώς το διαθέτουν τα περισσότερα νέα αυτοκίνητα. Κάποτε όμως ήταν χαρακτηριστικό μιας ολόκληρης κατηγορίας που περιλάμβανε λίγα και εκλεκτά αυτοκίνητα

Παρακάτω είναι ορισμένα από τα μπουτόν "start engine" που μας έχουν εντυπωσιάσει κατά καιρούς.  

Mini  

Το αμέσως καλύτερο κουμπί για την εκκίνηση του κινητήρα εκτός από εκείνο ενός supercar, είναι αυτό του Mini Cooper, που δεν είναι καν κουμπί. Είναι ένας διακόπτης που ταιριάζει στο περιβάλλον και είναι τόσο πωρωτικός, που μπορείς να κάψεις τη μίζα από την υπερβολική χρήση. 

Lamborghini Aventador 

Αεροπορικού τύπου για τη McLaren F1. Κουμπί πολεμικού αεροσκάφους το κουμπί εκκίνησης της Lamborghini Aventador. Με τα όλα του και ένα ψαρωτικό καπάκι που σου ανεβάζει την οδηγική λίμπιντο με το που το αντικρίζεις. 

McLaren Senna 

Επειδή οι λεπτομέρειες είναι αυτές που μετατρέπουν μια βαρετή κατάσταση σε κάτι συναρπαστικό, η McLaren Senna είχε το μπουτόν εκκίνησης στην οροφή. Κόκκινο, γυαλιστερό και ωραίο, για να σε κάνει να αισθάνεσαι σαν πιλότος αεροπλάνου. 

Volvo XC90 

Άλλο ένα κουμπί που δεν είναι κουμπί. Η Volvo επέλεξε έναν περιστροφικό γυάλινο διακόπτη που όμοιό του συναντάς μόνο σε σαλόνι κάποιας πανάκριβης έπαυλης και σε κανένα περίτεχνο επίσημο σερβίτσιο.

McLaren F1 

Ψάξε, ψάξε, δε θα το βρεις. Εκτός κι αν οδηγείς μια McLaren F1, οπότε στείλε μας το τηλέφωνό σου να γίνουμε φίλοι. Το κουμπί για την εκκίνηση ενός από τους καλύτερους κινητήρες στην ιστορία βρίσκεται κάτω από ένα προστατευτικό αεροπορικού τύπου. Όχι και άσχημα. 

Honda Civic Type-R 

Όχι κάτι ιδιαίτερο ως αντικείμενο, αλλά πολύ ξεχωριστό ως ενέργεια σε ένα αυτοκίνητο όπως το Civic Type R που ξυπνά τα πάθη, ιντριγκάρει και σου προσφέρει όσα κίνητρα χρειάζεσαι για να οδηγήσεις και να απολαύσεις όσα ακολουθούν το πάτημα του μπουτόν.

Aston Martin DB11  

Ούτε πλαστικό, ούτε χτυπητό κόκκινο, ούτε τετράγωνο, ούτε τίποτα ξεχωριστό, αλλά τόσο στυλάτο είναι το κουμπί που δίνει ζωή στον κινητήρα της Aston Martin DB11. Γυάλινο, με τις βασικές πληροφορίες και ένα χρωματιστό φωτοστέφανο. 

Alfa Romeo Giulia 

Εμπνευσμένο από τις Ferrari, προφανώς, αλλά ποιος νοιάζεται; Η Alfa Romeo έχει το δικό της κοινό και δε θα μπορούσε να προσφέρει οτιδήποτε λιγότερο από ένα μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα, ενσωματωμένο στο τιμόνι.

Mercedes SLR McLaren  

Εντάξει, τι να λέμε τώρα; Αυτό το κουμπί εκκίνησης σε άλλο αυτοκίνητο θα ήταν ένας βασικός λόγος να το αγοράσεις. Με καπάκι πάνω στον επιλογέα το οποίο άνοιγε και πίεζες το κουμπί, αφού πρώτα είχε μετρήσει αντίστροφα από το 10.