Lamborghini V10: Η Amy Macdonald μιλάει για τον ήχο του

"Ο ήχος της Huracan είναι αναζωογονητικός και με κάνει να αισθάνομαι δυνατή", λέει η Amy Macdonald και μάλλον ξέρει καλύτερα από ήχους, ακόμα και από V10

Amy Macdonald και Lamborghini huracan tecnica V10

Η off road Lamborghini Huracan Sterrato μας έφτιαξε την διάθεση και σίγουρα ξέρεις πόσο αγαπάμε και ζούμε για να ακούμε τον ήχο ενός V10 κινητήρα, πόσο δε μάλλον αν πρόκειται για V10 της Lamborghini και δη της πισωκίνητης Huracan Tecnica -που μένει στην άσφαλτο και δεν ψάχνει για off road τρέλες. Εμείς τo λέμε και το ξαναλέμε για το πόσο σημαντικός είναι για την ψυχική υγεία ο ήχος ενός V10, αλλά αυτή τη φορά αφήνουμε να μιλήσει μια ειδική των ήχων: η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Amy Macdonald -που έχει πουλήσει 12 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο. 

Amy Macdonald και Lamborghini huracan tecnica V10
Amy Macdonald και Lamborghini Huracan Tecnica 

Το "τραγούδι" του V10 και η Amy Macdonald

Η Amy Macdonald πατάει το γκάζι σε μια πράσινη Huracan Tecnica και το σκούρο, πυκνό πράσινο της σκωτσέζικης υπαίθρου συνοδεύεται από τον απαράμιλλο ήχο του κινητήρα V10 της Lamborghini. Η καλλιτέχνιδα μιλάει για τις αισθήσεις και τη μουσικότητα της οδήγησης του 10κύλινδρου supercar, με το αυξανόμενο ήχο του κινητήρα να απηχεί τις νότες και τη συνοχή της γυναικείας φωνής και της μεταξένιας σκωτσέζικης προφοράς της.

Amy Macdonald και Lamborghini huracan tecnica V10

"Αυτό που με εκπλήσσει περισσότερο στη φωνή μου είναι η δύναμη που έχει αποκτήσει με τα χρόνια", δήλωσε η καλλιτέχνιδα σε ένα στούντιο ηχογράφησης στα περίχωρα της Γλασκώβης. "Όσο περισσότερο τραγουδάω, τόσο πιο δυνατή γίνεται. Υπό αυτή την έννοια, μπορεί να συγκριθεί με αυτό που συμβαίνει σε ένα αυτοκίνητο καθώς σταδιακά πατάς το γκάζι".

 

Τα αστέρια τατουάζ στους καρπούς της και τα παράλληλα συναισθήματα που γεννούν η μουσική και η οδήγηση, μοιάζουν να αιωρούνται στο χώρο των επιβατών. "Ξοδεύω πολύ χρόνο στο στούντιο δημιουργώντας demo και αναζητώντας πάντα την τέλεια ισορροπία, και το αυτοκίνητο είναι το μέρος που μου αρέσει περισσότερο να ακούω τον εαυτό μου ξανά και να αντιλαμβάνομαι το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η δουλειά μου. Ως λάτρης του αυτοκινήτου όμως, μου αρέσει επίσης να μηδενίζω την ένταση του ήχου και να βυθίζομαι εντελώς στον ψυχισμό μου, συνοδευόμενος μόνο από τον ήχο του κινητήρα".

 

"Ο ήχος της Huracan είναι αναζωογονητικός και με κάνει να αισθάνομαι δυνατή. Και υπάρχει σαφής ομοιότητα μεταξύ της οδήγησης ενώ απολαμβάνω τη μουσική και του να βρίσκομαι στη σκηνή δίνοντας τα πάντα με τη φωνή μου. Αισθάνομαι την ίδια δύναμη στη σκηνή που αντιλαμβάνομαι όταν οδηγώ".

Amy Macdonald και Lamborghini huracan tecnica V10

"Είναι ένας κινητήρας που διαθέτει επιθετική φωνή", εξήγησε ο Mauro Mautone, υπέθυνος NVH της Lamborghini, ο οποίος, μαζί με τον παραγωγό και μηχανικό ήχου Alex Trecarichi, δημιούργησαν τη λίστα αναπαραγωγής The Engine Songs -την οποία θα βρεις στο Spotify. Τα soundtracks αυτά είναι ειδικά επιμελημένα ώστε να αντικατοπτρίζουν την τονικότητα και τις δονήσεις που σχετίζονται με τις ηχητικές συχνότητες που εκπέμπουν οι κινητήρες V8, V10 και V12 της Lamborghini.

Amy Macdonald και Lamborghini huracan tecnica V10

"Ο ήχος του κινητήρα είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό για τους οπαδούς της Lamborghini και, στον V10, το χαρακτηριστικό ουρλιαχτό εκφράζεται με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο. Είναι ωμός και με υψηλή ένταση, ακριβώς όπως μόνο μια γυναικεία φωνή μπορεί να αποδώσει", κατέληξε ο Mautone.

Λίγα (πεζά) λόγια για την Huracan Tecnica

Η Huracαn Tecnica, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο, είναι η τελευταία γενιά πισωκίνητης Lamborghini με κινητήρα V10, που αναπτύχθηκε για όσους αναζητούν την οδηγική διασκέδαση, τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα. Είναι εφοδιασμένη με έναν κινητήρα 5,2 λίτρων που αποδίδει ισχύ 630 ίππων, όπως ακριβώς και η Huracan STO, με ροπή 565 Nm στις 6.500 rpm. Και η επιτάχυνση είναι καταιγιστική: από 0 έως 100 km/h χρειάζεται μόλις 3,2 δευτερόλεπτα.

Best of Network