Mustang GTD: Αυτό είναι το Ford-ανταγωνιστής της Porsche 911 GT3 RS

Πώς είναι από κοντά η πιο δυνατή Mustang που έχει υπάρξει ποτέ; Δείτε το video και ίσως σας πείσει να δώσετε 300.000 ευρώ για αυτοκίνητο χωρίς πίσω καθίσματα και χώρο αποσκευών

"Η ιδέα μας πίσω από αυτό το αυτοκίνητο ήταν να πάρουμε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο και να μην αλλάξουμε τίποτα", λέει ο επικεφαλής της Ford Jim Farley για την Mustang GTD.

Κάτι είχαμε καταλάβει. Πώς αλλιώς να φτιάξεις ένας sport αυτοκίνητο που θέλεις να ανταγωνιστεί π.χ. την Porsche 911 GT3 RS ή την Mercedes-AMG GT Black Series; Μπροστά υπάρχει ένας γιγάντιος υπερτροφοδοτούμενος V8 5,2 λίτρων με ξηρό κάρτερ, ο οποίος ανεβάζει στροφές κάπου πάνω από τις 7.500 σ.α.λ. και αποδίδει πάνω από 800 ίππους, καθιστώντας αυτή τη Mustang την πιο ισχυρή Mustang που έχει κατασκευαστεί ποτέ για το δρόμο.

Ford Mustang GTD

Αυτός ο κινητήρας συνδέεται με έναν κινητήριο άξονα από ανθρακονήματα και κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη τοποθετημένου πίσω. Σχεδόν κάθε πάνελ που μπορείτε να δείτε εκτός από τις πόρτες είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.  

Διαβάστε Επίσης

Υπάρχουν τεράστια ανθρακοκεραμικά φρένα Brembo που κρύβονται κάτω από σφυρήλατες ζάντες μαγνησίου 20 ιντσών και η ενεργή πίσω πτέρυγα (ναι, είναι DRS όπως στην Formula 1) συνδυάζεται με υδραυλικά ελεγχόμενα πτερύγια πίσω από την μπροστινή μάσκα για τη διαχείριση της downforce. Υπάρχει επίσης ένας γιγάντιος πίσω διαχύτης, καθώς και ένα σύστημα εξάτμισης τιτανίου που παρέχεται από την Akrapovic και ελαστικά Michelin Cup 2 R. 

Ford Mustang GTD

Α, και δεν υπάρχει πορτμπαγκάζ, επειδή αυτό καταλαμβάνεται από τη ρύθμιση της πίσω ανάρτησης, το υδραυλικό σύστημα ελέγχου της ανάρτησης και το σύστημα ψύξης του κιβωτίου ταχυτήτων. Άρα αποσκευές γιοκ.

Μετά από όλα αυτά τα εντυπωσιακά ας δούμε στο video πώς είναι από κοντά η πιο δυνατή Mustang παραγωγής που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network