Video: Συνοδηγοί στο συγκλονιστικό T.50 του Gordon Murray

Το Top Gear κάθεται για πρώτη φορά στις δύο θέσεις επιβατών του T.50 του Gordon Murray και με οδηγό τον Dario Franchitti κάνει την πρώτη βόλτα του πανάλαφρου supercar μετά το τέλος της εξέλιξής του

Στο Τ.50 του Gordon Murray δεν έχουν μπει πολλοί μέχρι σήμερα και το έχουν οδηγήσει ακόμη λιγότεροι, δηλαδή ο Gordon Murray, σχεδιαστής του και ιδρυτής της GMA και ο δοκιμαστής οδηγός, Dario Franchitti, ο οποίος έχει κερδίσει τρεις φορές το Indy500 και ξέρει από αυτά. Πλέον όμως έχει μπει και το Top Gear, καθώς στο video παραπάνω μπορείς να δεις τον Jack Rix και τον Ollie Marriage να απολαμβάνουν το ατελείωτο στροφάρισμα του V12 της Cosworth και το φιλόξενο εσωτερικό του fancar της νέας γενιάς που χωράει τρεις επιβάτες. 

Gordon Murray T.50 Top Gear Video

Ο Gordon Murray πρόσφατα και αφού παρουσίασε το T.33 Spider σφράγισε το τέλος της εξέλιξης του T.50, που είναι ο πιο συγγενής απόγονος της McLaren F1 και σήμανε ουσιαστικά την κυκλοφορία του. Το GMA T.50 που ξεχωρίζει για τον ανεμιστήρα στο πίσω μέρος, που δημιουργεί εκατοντάδες κιλά κάθετης δύναμης και κάνει το αυτοκίνητο σταθερότερο και ταχύτερο, είναι ένα πανάλαφρο supercar που επισήμως παρουσιάστηκε πριν σχεδόν 1.000 ημέρες. 

Διαβάστε Επίσης

Πλέον έφτασε στο σημείο που ήθελε ο απαιτητικός σχεδιαστής του και ο Dario Franchitti δείχνει στους συντελεστές του βρετανικού Top Gear πως είναι να επιταχύνει ένα θερμικό αυτοκίνητο με την ισχύ του V12 κινητήρα, ο οποίος έχει σχεδιαστεί ειδικά για το συγκεκριμένο όχημα.

Gordon Murray T.50 Top Gear Video

Με ήχο που μας έχει λείψει

Τα τρία πρώτα λεπτά είναι ένα ουσιαστικά ένα αυτοκινητικό sound porn γιατί μιλάμε για ένα πολιτικό αυτοκίνητο με εξωπραγματικό ήχο που θυμίζει την Formula 1 παλαιότερων εποχών και η συνέχεια είναι άκρως ενημερωτική για το τι ήθελε και τι κατάφερε ο Murray με την πολυετή εξέλιξη του συγκεκριμένου supercar. 

Ας το απολαύσουμε.

Διαβάστε ακόμα:
 - Αυτό είναι το Volkswagen ID.7: το νέο ηλεκτρικό sedan για να ξεχάσουμε το Passat;
 - Nέα Porsche Cayenne με V6 plug-in hybrid και V8 biturbo
 - Η αλήθεια πίσω από την πραγματική ισχύ υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων
 - Νέα πατέντα της Honda για μια τελείως διαφορετική εξάτμιση

Best of Network