Μάθε τα πάντα για το Le Mans hypercar Peugeot 9X8

To Top Gear βρέθηκε στο Fuji για έναν από τους πρώτους αγώνες του Peugeot 9X8 του hypercar με το οποίοι οι Γάλλοι θα επιστρέψουν στο Le Mans το 2023

H Peugeot δεν πρόλαβε το φετινό Le Mans αλλά αυτό έχει και τα θετικά του, γιατί σημαίνει πως το Peugeot 9X8, ένα από τα πιο εντυπωσιακά hypercars της νέας εποχής των αγώνων αντοχής, θα είναι πολύ πιο έτοιμο το 2023. Το ντεμπούτο του αυτοκινήτου έγινε τελικά στην Monza και στο Fuji στον δεύτερο αγώνα του, το Top Gear ήταν εκεί για να μάθει τα πάντα για το hypercar και να τα μεταφέρει όπως πρέπει.

Peugeot 9X8 Action

Ο Tom Ford ταξίδεψε στην Ιαπωνία, πέρασε μερικές ημέρες με την ομάδα της Peugeot και συνομίλησε με τους πρωταγωνιστές, δηλαδή τον Jean Marc Finot ο οποίος είναι επικεφαλής για το motorsport σε ολόκληρη την Stellantis, αλλά και τον James Rossiter που οδήγησε το μονοθέσιο στο Fuji και θα είναι βασικός οδηγός της ομάδας το 2023.

Υπερόπλο

To Peugeot 9X8 είναι ένα πολύ ιδιαίτερο αγωνιστικό πρωτότυπο και ξεχωρίζει χάρη στην απουσία πίσω πτέρυγας. Κινειται από ένα V6, 2,6 λίτρων που στέλνει την δύναμη στον πίσω άξονα, με έναν ηλεκτροκινητήρα να φροντίζει να κινούνται και οι εμπρόσθιοι τροχοί, ώστε να προκύπτει ηλεκτρική τετρακίνηση με συνδυαστική απόδοση 671 ίππων.

Best of Network