Video: Όσα πρέπει να ξέρεις για την McLaren Solus GT

Μάντεψε ποιος ήταν παρών στα πρώτα χιλιόμετρα της McLaren Solus GT, του hypercar της McLaren που από το Gran Turismo πέρασε εντυπωσιακά στον πραγματικό κόσμο

Η McLaren πρόσφατα παρουσίασε το εντυπωσιακό McLaren Solus GT, ένα hypercar 840PS, το οποίο έχει μεταφερθεί από το ψηφιακό κόσμο του Playstation και του Gran Turismo. Για την ακρίβεια το McLaren Solus GT είναι το πρώτο vision concept, έτσι ονομάζονται τα ψηφιακά πρωτότυπα, που μεταφέρεται στην πραγματικότητα. Όχι το πρώτο της McLaren, αλλά το πρώτο γενικώς γιατί μέχρι τώρα κανένα άλλο τέτοιο ιδιαίτερο πρωτότυπο, το οποίο ήταν σχεδιασμένο για παιχνίδι δεν είχε γίνει κανονικό αυτοκίνητο. 

McLaren Solus GT

O Ollie Marriage, από το βρετανικό Top Gear ήταν προσκεκλημένος στα πρώτα χιλιόμετρα του υπεραυτοκινήτου και στο video μπορούμε να απολαύσουμε την συνομιλία του με τον Fred Martin Dye, τον επικεφαλής του project της McLaren, καθώς και τις εικόνες που αντίκρισε παρακολουθώντας μια πραγματική γέννηση ενός σπάνιου αυτοκινήτου. 

Η McLaren ανακοίνωσε πως θα φτιάξει 25 Solus GT, κάθε ένα εκ των οποίων θα κοστίζει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο V10 κινητήρας είναι δημιούργημα αποκλειστικά για το αυτοκίνητο, όπως και το κιβώτιο 7 σειριακών σχέσεων. Πρόκειται για ένα σπάνιο supercar όχι μόνο λόγω των συνθηκών της μεταφοράς του από τον ψηφιακό κόσμο στον πραγματικό, αλλά κυρίως λόγω του οτι η εταιρεία σε μια εποχή ηλεκτρικών hypercars, δημιουργεί και εμπιστεύεται έναν V10 με το "ουρλιαχτό" του να μένει καρφωμένο στα μυαλά μας, όσα χρόνια και αν περάσουν. 


 

Best of Network