Κάτι δεν πάει καλά με ένα εργοστάσιο της VW στη Γερμανία

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο χάνει την παραγωγή δύο πολύ σημαντικών μοντέλων και αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον στα πλαίσια και των πρόσφατων δηλώσεων στελεχών του ομίλου.

Porsche Boxster production in Osnabrueck

Η Porsche σταματά την παραγωγή των μοντέλων Cayman και Boxster στο εργοστάσιο της μητρικής Volkswagen Group στο Osnabrueck της Γερμανίας, θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον του. Η παραγωγή των δύο παραπάνω μοντέλων θα μεταφερθεί από το Πάσχα του 2026 στο κύριο εργοστάσιό της στο Zuffenhausen της Νότιας Γερμανίας.

Η Porsche επιβεβαίωσε την απόφαση στο ειδησεογραφικό πρακτορείο NDR Lower Saxony, αναφέροντας ως λόγο για τη μεταφορά της παραγωγής την εξασθένηση της ζήτησης στην Κίνα.

Διαβάστε Επίσης

Η είδηση αυξάνει την αβεβαιότητα σχετικά με το εργοστάσιο του Osnabrueck, αφού τα αφεντικά της VW δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι δεν μπορούν πλέον να αποκλείσουν το κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία εν μέσω επιβράδυνσης της ζήτησης.

Η VW δέχεται έντονες πιέσεις για μείωση του κόστους εν μέσω της επιβράδυνσης των πωλήσεων και της δαπανηρής μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα και εξέδωσε τη δεύτερη προειδοποίηση για τα κέρδη της μέσα σε τρεις μήνες.

VW Karmann Ghia
Στο εργοστάσιο Osnabrueck της VW στη Γερμανία φιλοξενήθηκε πριν από 50 χρόνια η παραγωγή του Volkswagen Karmann Ghia

Το εργοστάσιο του Osnabrueck απασχολεί 2.300 εργαζόμενους και πέρυσι κατασκεύασε μόλις πάνω από 28.000 οχήματα ενώ έχει δυνητική δυναμικότητα να παράγει ετησίως έως και 100.000 οχήματα. Εκτός από τα Cayman και Boxster, το εργοστάσιο παράγει και το VW T-Roc Cabrio, το οποίο θα σταματήσει τον επόμενο χρόνο.

Η συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής λειτουργεί από το 1935 και στο παρελθόν παρήγαγε το σπορ κουπέ μοντέλο VW Karmann Ghia.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network