BYD Sealion 7: To Tesla Model Y έχει νέο ανταγωνιστή

Το BYD Sealion 7 είναι το πιο προηγμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της BYD και έρχεται στην Ευρώπη για να τεθεί αντιμέτωπo με το best seller Tesla Model Y.

BYD Sealion 7

Η BYD θα παρουσιάσει την ευρωπαϊκή έκδοση του πλήρως ηλεκτρικού BYD Sealion 7 στην επερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι. Αυτό το μεσαίου μεγέθους SUV θα καλύψει το κενό κάτω από το μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV Tang στην Ευρώπη και θα τοποθετηθεί παράλληλα με το Seal U, το οποίο προσφέρει τόσο plug-in υβριδικές όσο και ηλεκτρικές μπαταρίες. Πρόκειται για έναν άμεσο ανταγωνιστή του Tesla Model Y.

BYD Sealion 7

Το Sealion 7 αντιπροσωπεύει το πιο τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο της BYD για την ευρωπαϊκή αγορά, κατασκευασμένο πάνω στην καινοτόμο πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων 3.0 Evo. Βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν γρήγορη φόρτιση έως 240 kW για τις κορυφαίες παραλλαγές και μια ενσωμάτωσή μπαταρίας "cell-to-body" που βελτιστοποιεί την αποδοτικότητα του βάρους.

Διαβάστε Επίσης

Στην εγχώρια αγορά της Κίνας, το Sealion 7 είναι ήδη διαθέσιμο με δύο επιλογές μπαταρίας: 72 kWh και 81 kWh, με τη μεγαλύτερη να διαθέτει εντυπωσιακή αυτονομία 610 χιλιομέτρων σύμφωνα με το CLTC. Και οι δύο επιλογές μπαταρίας χρησιμοποιούν την τεχνολογία LFP της BYD, γνωστή για την ασφάλεια και τη μακροχρόνια διάρκεια ζωής της.

Σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις στο Sealion 7 περιλαμβάνουν ένα σύστημα φόρτισης "dual-gun" που επιτρέπει τη συγχρονισμένη σύνδεση σε δύο φορτιστές, διπλασιάζοντας ουσιαστικά την ταχύτητα φόρτισης σχεδόν στα 500 kW. Επιπλέον, η BYD δηλώνει ότι το Sealion 7 διαθέτει τον ταχύτερο ηλεκτρικό κινητήρα στην κατηγορία του, φτάνοντας έως και 23,000 στροφές ανά λεπτό.

BYD Sealion 7

Σε επίπεδο απόδοσης, το βασικό μοντέλο στην Κίνα είναι εξοπλισμένο με έναν πίσω ηλεκτρικό κινητήρα 230 ίππων, ενώ μια πιο ισχυρή παραλλαγή παράγει 308 ίππους. Ένα μοντέλο τετρακίνησης προσθέτει έναν εμπρός ηλεκτρικό κινητήρα για συνολική απόδοση 523 ίππων, επιτρέποντάς του να επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ/ώρα σε μόλις 4.2 δευτερόλεπτα.

Όσον αφορά τις διαστάσεις, το Sealion 7 έχει μήκος 4,830 mm, πλάτος 1,925 mm και ύψος 1,620 mm, κάνοντάς το 80 mm μεγαλύτερο από το Tesla Model Y και 89 mm μεγαλύτερο από το Leapmotor C10, έναν ακόμη ανταγωνιστή στην κατηγορία των μεσαίων ηλεκτρικών SUV.

Παρά το γεγονός ότι η BYD δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την πρεμιέρα του Sealion 7 στην έκθεση του Παρισιού, πηγές κοντά στο θέμα έχουν υποδείξει ότι αυτό το νέο ευρωπαϊκό μοντέλο θα είναι στην έκθεση. Παράλληλα με το Sealion 7, η BYD θα παρουσιάσει επίσης την premium μάρκα Yangwang, συμπεριλαμβανομένου του U8, ενός μεγάλου plug-in υβριδικού SUV.

BYD Sealion 7

Η BYD αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος Κινέζος κατασκευαστής που θα εκπροσωπηθεί στην έκθεση του Παρισιού, συμμετέχοντας μαζί με άλλες κινεζικές μάρκες όπως οι Leapmotor, Xpeng, Seres, GAC, Skyworth, Forthing, Hongqi και Maxus.

Δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι Renault, Dacia, Citroen, Peugeot, Volkswagen, Audi, Skoda, Ford και Cadillac θα παρουσιάσουν επίσης τα τελευταία μοντέλα τους στην έκθεση, η οποία ξεκινά στις 14 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, η BYD έχει αναδειχθεί στη δεύτερη μεγαλύτερη πωλήτρια πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, με πωλήσεις που φτάνουν τα 1,169,579 οχήματα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις της BYD εκτοξεύθηκαν κατά 217% φτάνοντας τις 24,318 μονάδες μέχρι το τέλος Αυγούστου, με την πλειονότητα—23,878—να είναι πλήρως ηλεκτρικά οχήματα (BEVs).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network