F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Ο Piastri νίκησε σαν μετρ του είδους

Ο Oscar Piastri κατέκτησε την δεύτερη νίκη της καριέρας του στην F1 στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν φέρνοντας την McLaren στην κορυφή της βαθμολογίας των κατασκευαστών.

F1 Grand Prix Αζερμπαϊτζάν Αγώνας Piastri

O Oscar Piastri με McLaren κατέκτησε μια αγχωτική νίκη στο F1 Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, αλλά παρόλα αυτά μια νίκη που δείχνει το μέγεθος του ταλέντου και της ωριμότητας που τον φέρνουν στα 23 του μεταξύ (και εμπρός) των κορυφαίων του σπορ με μεγαλύτερη εμπειρία από εκείνον. 

Για τον Αυστραλό αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της καριέρας του και έχει κατακτήσει και την άλλη φέτος και έρχεται σε ένα Σαββατοκύριακο στο οποίο συμφώνησε, όπως ανακοίνωσε η McLaren να ενισχύσει τις προσπάθειες του Lando Norris για την κατάκτηση του τίτλου, στην μάχη που έχει εκείνος με τον Max Verstappen. 

Ο Piastri ήταν επίσης οδηγός του αγώνα. Απολύτως δίκαια, σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε με το δράμα που περιμέναμε σε ολόκληρη τη διάρκειά του. Αυτό προέκυψε μόλις δύο γύρους πριν το φινάλε όταν ο Carlos Sainz συγκρούστηκε με τον Sergio Perez στην μάχη για την τρίτη θέση και έδωσε ένα απροδόκητο φινάλε. 

Ο Charles Leclerc ολοκλήρωσε δεύτερος προσπαθώντας για περισσότερο από το μισό του αγώνα να προσπεράσει τον Piastri, χωρίς όμως να μπορεί. Ο Piastri είχε βρεθεί πρωτοπόρος μετά τα pits και τις αλλαγές ελαστικών, όταν έκανε μια από τις πιο εντυπωσιακές προσπεράσεις φέτος βουτώντας στα φρένα της πρώτης στροφής. 

Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε ο George Russell εκμεταλλευόμενος ασφαλώς την εγκατάλειψη των Sainz και Perez. 

F1 Grand Prix Αζερμπαϊτζάν κατατακτήριες δοκιμές

Πίσω από τον Βρετανό της Mercedes βρέθηκαν οι δύο διεκδικητές του φετινού τίτλου με τον Lando Norris να κάνει ένα προσπέρασμα λίγο πριν το φινάλε στον Max Verstappen και να κερδίζει ελάχιστους βαθμούς από τον αντίπαλό του. Πράγμα που φέρνει τον Ολλανδό τρεις φορές πρωταθλητή με τις λιγότερες βαθμολογικές φθορές, εκτός και αν η υπό εξέταση περίπτωσή για παρατυπία στο καθεστώς ψηφιακού αυτοκινήτου ασφαλείας του κατέληγε σε κάποια ποινή. 

F1 Grand Prix Αζερμπαϊτζάν Αγώνας

Ο Fernando Alonso ολοκλήρωσε εμπρός από τον Alex Albon με την Williams και τον Franco Colapinto ο οποίος στον δεύτερο αγώνα της καριέρας του στην F1 βαθμολογείται και μάλιστα με μια αξιοπρεπέστατη θέση. 

F1 Grand Prix Αζερμπαϊτζάν Αγώνας

Πίσω του, ένατος ο Lewis Hamilton που ξεκίνησε απο το pitlane λόγω αλλαγής κεντρικής μονάδας, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσε ο Ollie Bearman με την Haas που πρόσθεσε έναν ακόμη βαθμό σε εκείνους που είχε κατακτήσει ως αναπληρωματικός της Ferrari. 

F1 Grand Prix Αζερμπαϊτζάν Αγώνα

Αναλυτικά οι βαθμολογίες στους οδηγούς είναι εδώ και εδώ οι αντίστοιχες των κατασκευαστών. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα είναι τα εξής: 

F1 Grand Prxi Αζερμπαϊτζάν αποτελέσματα

Best of Network