Tesla Cybertruck για την Ευρώπη: Τι αποκάλυψε ο Elon Musk

Ο Elon Musk άφησε πρόσφατα να εννοηθεί πως η Tesla θα μπορούσε να κατασκευάσει μια έκδοση του Cybertruck για αγορές εκτός των ΗΠΑ. Όμως τι σημαίνει αυτό;

Tesla Cybertruck Cyberbeast

Ο Elon Musk άφησε πρόσφατα να εννοηθεί ότι η Tesla θα μπορούσε να κατασκευάσει ένα Cybertruck για αγορές εκτός των ΗΠΑ, προκειμένου να επωφεληθεί από την αυξημένη ζήτηση για το ηλεκτρικό της pickup.

Διαβάστε Επίσης

Το Cybertruck έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στους δρόμους των ΗΠΑ το 2023, όταν η Tesla ξεκίνησε τις παραδόσεις στους πρώτους πελάτες της τον Νοέμβριο. Ωστόσο, παρά τις διάφορες περιοδείες του Cybertruck στην Ασία και την Ευρώπη, η Tesla δεν αναφέρθηκε ποτέ σε πιθανή διάθεση του μοντέλου της σε άλλες αγορές.

Υπήρχε πάντα μια συζήτηση σχετικά με το μέγεθος του Cybertruck και κατά πόσο θα ήταν κατάλληλη επιλογή για τους στενούς δρόμους της Ευρώπης και της Ασίας. Επίσης, εκφράστηκε προβληματισμός σχετικά με τις προδιαγραφές ασφάλειας για τους πεζούς, και το αν το Cybertruck θα ήταν σε θέση να "περάσει” τις ευρωπαϊκές δοκιμές πρόσκρουσης.

Αγκάθι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο αντιπρόεδρος του τμήματος Vehicle Engineering της Tesla, Lars Moravy, δήλωνε στο TopGear ότι το Cybertruck δεν θα καταφέρει να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά:

"Πρώτον, η αγορά pickup στην Αμερική είναι τεράστια και αυτό είναι διαφορετικό για εσάς. Και δεύτερον: Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί απαιτούν στρογγυλοποίηση 3,2 χιλιοστών στα προεξέχοντα τμήματα του αμαξώματος. Δυστυχώς, είναι αδύνατο να γίνει στρογγυλοποίηση 3,2 χιλιοστών σε ένα φύλλο ανοξείδωτου χάλυβα 1,4 χιλιοστών”.

Tesla Cybertruck

Αυτό δημιουργεί ένα εύλογο ερώτημα για το τι θα μπορούσε να κάνει η Tesla, ώστε να αξιοποιήσει τη ζήτηση που υπάρχει για το Cybertruck και η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι σημαντική στην Ευρώπη και την Ασία.

Μόνη λύση ένα νέο αμάξωμα

Απ' ότι φαίνεται, η μόνη λύση για την αμερικανική εταιρεία θα ήταν να προχωρήσει σε κάποιο είδος εναλλακτικής λύσης, ίσως ένα pickup με μικρότερες διαστάσεις ή ακόμη και ένα διαφορετικό στυλ αμαξώματος με εμφάνιση όμως που θα διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά του Cybertruck όπως το ξέρουμε.

Σε κάθε περίπτωση, ο Elon Musk φαίνεται πως συμφωνεί ότι το Cybertruck πρέπει να αναπτυχθεί με διαφορετικό τρόπο. Στο σημείο αυτό, να αναφέρουμε πως το Cybertruck φέρεται να έχει ήδη ταξινομηθεί σε κάτοικο της Γερμανίας.

Φυσικά δεν πρόκειται για όχημα που πωλήθηκε απευθείας από την Tesla και πιθανότατα εισήχθη από κάποιον που είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ένα στις ΗΠΑ και να το στείλει στην Ευρώπη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network