Η Ν. Κορέα ζητά πιστοποιητικά μπαταριών EV υπό το φόβο πυρκαγιών

Η κυβερνών κόμμα της Νότιας Κορέας θα προωθήσει ένα πρόγραμμα πιστοποίησης μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς γίνεται μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι ανησυχίες του κοινού περί ασφάλειας μετά από μια σειρά πυρκαγιών σε μοντέλα EV.

cars on fire

Η Σεούλ θα ξεκινήσει το πρόγραμμα πιστοποίησης των μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων τον ερχόμενο Οκτώβριο, νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για να καθησυχάσει το κοινό έπειτα από διάφορα περιστατικά πυρκαγιών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Han Zeea, εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος Εξουσίας.

Η κυβέρνηση συμφώνησε επίσης να απαιτήσει από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα να προσδιορίζουν τις μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά τους οχήματα.

Η συμφωνία για αυστηρότερους κανόνες για την ασφάλεια των οχημάτων EV λαμβάνει χώρα μετά από μια φωτιά σε ηλεκτρικό όχημα την 1η Αυγούστου που προκάλεσε εκτενείς ζημιές σε εκατοντάδες οχήματα και δημιούργησε πανικό στο κοινό.

cars on fire

Η πυρκαγιά, η οποία φαίνεται να ξεκίνησε απροσδιόριστα σε μια Mercedes με μπαταρίες από τον προμηθευτή Farasis Energy, χρειάστηκε οκτώ ώρες για να σβήσει καταστρέφοντας ή προκαλώντας ζημιές σε περίπου 140 αυτοκίνητα και αναγκάζοντας ορισμένους κατοίκους σε κοντινά διαμερίσματα να μετακινηθούν σε καταφύγια.

Τις τελευταίες ημέρες, ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες άρχισαν αυτοβούλως να κατονομάζουν τους κατασκευαστές των μπαταριών που χρησιμοποιούν και τις τεχνικές προδιαγραφές αυτών.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως οι πυρκαγιές στα ηλεκτρικά οχήματα έχουν διαφορετική συμπεριφορά από εκείνες που αφορούν μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης αφού συχνά διαρκούν περισσότερο και είναι πιο δύσκολο να σβήσουν καθώς έχουν την τάση να αναζωπυρώνονται.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network