Toyota: Το περίεργο αυτόνομο όχημα του εργοστασίου της-που χρησιμεύει

Η Toyota έχει φτιάξει ένα ειδικό αυτόνομο όχημα που έχει αποκτήσει εξέχουσα θέση στο εργοστάσιο Motomachi καθώς έχει λύσει τα χέρια των υπαλλήλων.

Toyota Logistics Vehicle Robot

Η ρομποτική είναι μεγάλο σκέλος της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας και εκτός από τα ανθρωποειδή ρομπότ που χρησιμοποιεί η Tesla και άλλες εταιρείες, υπάρχουν και άλλου είδους εφαρμογές της προς χρήση. Η Toyota για παράδειγμα έχει φτιάξει ένα περίεργο, πλην όμως άκρως χρήσιμο, μηχάνημα για τα logistics στο εργοστάσιο Motomachi στην Ιαπωνία. 

Διαβάστε Επίσης

Το Logistics Vehicle Robot έχει ως στόχο να διευκολύνει την εργασία των οδηγών φορτηγών που μεταφέρουν τα ολοκληρωμένα αυτοκίνητα από το εργοστάσιο στους αντιπροσώπους της Toyota σε όλη την Ιαπωνία και στα λιμάνια για εξαγωγή.

Toyota Logistics Vehicle Robot

Πριν από την εισαγωγή του ρομπότ, οι οδηγοί έπρεπε να περπατούν μεγάλες αποστάσεις εντός του εργοστασίου για να επιλέξουν τα αυτοκίνητα που θα φορτώσουν στα φορτηγά τους. Αυτό ήταν ιδιαίτερα κουραστικό και δυσάρεστο, ειδικά σε κακές καιρικές συνθήκες.

Toyota Logistics εργοστάσιο motomachi

Το Logistics Vehicle Robot αναπτύχθηκε με τεχνολογία από το εργοστάσιο Teiho, χρησιμοποιεί GPS υψηλής ακρίβειας για να εντοπίζει τη θέση του και να σχεδιάζει τη διαδρομή του. Το ρομπότ μπορεί να μετακινεί τα αυτοκίνητα σηκώνοντάς τα. Ανεβάζει και κατεβάζει αυτόματα τη βάση του ανάλογα με το ύψος και το μεταξόνιο του οχήματος.

Με αυτό τον τρόπο, τα αυτοκίνητα ευθυγραμμίζονται σε μια περιοχή παραλαβής απευθείας μπροστά από τη ζώνη φόρτωσης. Οι οδηγοί τώρα χρειάζεται μόνο να διανύσουν μικρή απόσταση μεταξύ των δύο περιοχών, μειώνοντας το φορτίο εργασίας τους και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης.

Toyota εργοστάσιο

Η Toyota επιδιώκει να ανακουφίσει το βάρος των οδηγών και να δημιουργήσει ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Ως μέρος αυτών των προσπαθειών, η εταιρεία εξετάζει επίσης την ανάπτυξη τεχνολογίας που θα επιτρέπει στα ολοκληρωμένα οχήματα να κινούνται αυτόνομα από το εργοστάσιο στο χώρο αποθήκευσης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network