Αυτή η Mercedes-Benz W 196 μπορεί να πουληθεί πάνω από 135 εκατομμύρια ευρώ

Τιμή ρεκόρ αναμένεται να πιάσει η αγωνιστική Mercedes-Benz W 196 R Formula One του 1954 όταν θα δημοπρατηθεί στα τέλη του έτους από τον οίκο RM Sotheby's στο Μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη.

Dimoprasia Mercedes-Benz W196R
Dimoprasia Mercedes-Benz W196R
Dimoprasia Mercedes-Benz W196R
Mercedes-Benz W196 F1 1954
Mercedes W196 1954

To πιο εντυπωσιακό μοντέλο που θα βγει στο σφυρί προς το τέλος του έτους από τον οίκο RM Sotheby's στο Μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη, είναι το αγωνιστικό Mercedes-Benz W 196 R Formula One του 1954. Το αυτοκίνητο από το 1965 ανήκει στο μουσείο της πίστας αγώνων Indianapolis Motor Speedway.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ένα από τα ελάχιστα W 196 R που έχουν αλλάξει χέρια με τους ειδικούς να μιλούν για ένα πιθανό ρεκόρ στην αξία του όταν δημοπρατηθεί. Μέχρι σήμερα το πολυτιμότερο αυτοκίνητο στον κόσμο είναι ένα από τα μόλις δύο Mercedes-Benz 300 SLR "Uhlenhaut Coupe” που κατασκευάστηκαν. Πουλήθηκε από τη Mercedes-Benz τον Μάιο του 2022 στην τιμή ρεκόρ των 135 εκατ. ευρώ.

Dimoprasia Mercedes-Benz W196R
Ο Juan Manuel Fangio, νικητής του αγώνα, προηγείται του Striling Moss στο Grand Prix του Μπουένος Άιρες στις 30 Ιανουαρίου 1955. Για το σκοπό αυτό, η Mercedes-Benz εγκατέστησε στο αγωνιστικό W 196 R τον 3λιτρο κινητήρα M 196.I από την 300 SLR (W 196 S).

Μετά την έκθεσή του στο Pebble Beach Automotive Week 2024, το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα έρθει στο Mercedes-Benz Classic Center στη Στουτγάρδη για να λάβει την τελική πιστοποίηση του κατασκευαστή πριν τη δημοπράτηση. Το έγγραφο αυτό παρέχει λεπτομερή στοιχεία για την αυθεντικότητα και την ιστορία των κλασικών αυτοκινήτων στην ιστορία της μάρκας.

Dimoprasia Mercedes-Benz W196R

Ο Marcus Breitschwerdt, Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Heritage GmbH ανέφερε σχετικά: "Τα ασημένια βέλη της Mercedes-Benz συνεχίζουν να λάμπουν δεκαετίες μετά τις επιτυχίες τους στους αγώνες. Η Mercedes-Benz Heritage υποστηρίζει τη σχεδιαζόμενη δημοπρασία με όλη την τεχνογνωσία της σε θέματα προϊόντων και κληρονομιάς.

Mercedes-Benz W196 F1 1954

Το μουσείο Indianapolis Motor Speedway θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τη δημοπρασία για την ανακαίνιση της έκθεσης, προκειμένου να διατηρήσει τη γοητεία του μηχανοκίνητου αθλητισμού ζωντανή για τους οπαδούς από όλο τον κόσμο. Η δημοπρασία θα είναι μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές της χρονιάς”.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network