Θωρακισμένη Toyota Corolla; Σε αυτή τη χώρα μπορείς να την αγοράσεις

Κι όμως η Toyota προσφέρει τη θωράκιση των νέων αυτοκινήτων που πουλάει ως στοιχείο προαιρετικού εξοπλισμού, μόνο που το κάνει σε συγκεκριμένη χώρα.

Toyota Corolla hatchbach

Ποια είναι η πρώτη μάρκα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς για αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα; Λογικά κάτι σε Rolls-Royce, Bentley, ή ακόμη και Cadillac, αν τυχαίνει να βρίσκεσαι σε αμερικανικό έδαφος. Η κάτι σε BMW και Mercedes, αν πας σε κάτι πιο διακριτικό. Σίγουρα πάντως, η σκέψη σου θα πάει σε κάποια πολυτελή μάρκα.

Διαβάστε Επίσης

Κι όμως, απ’ ότι φαίνεται, στη Βραζιλία θεωρούν πως ακόμη και η ζωή ενός κατόχου Toyota μπορεί να χρίζει προστασίας. Σε μια είδηση που θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά είναι πραγματικότητα, η Toyota Βραζιλίας διαθέτει εργοστασιακά τροποποιημένα ώστε να είναι αλεξίσφαιρα, τα μοντέλα Corolla, Corolla Cross, το SUV SW4 (που αποτελεί ουσιαστικά το RAV4), ακόμη και το pick-up Hilux.

Toyota Hilux GR Sport II

Πρόκειται για προαιρετικό εξοπλισμό που προσφέρει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σε συνεργασία με τις τοπικές εταιρείες που ειδικεύονται στη θωράκιση, Avallon, Carbon, Evolution Blindagens και Parvi Blindados. Οι οποίες βέβαια, είναι πιστοποιημένες από την Toyota.

Θωράκιση που δεν επηρεάζει τις επιδόσεις

Οι εταιρείες αυτές, ισχυρίζονται ότι η θωράκιση δεν θα επηρεάσει τη σχεδίαση και τις επιδόσεις των ιαπωνικών μοντέλων. Αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι κάθε διαδικασία θωράκισης έχει αντίκτυπο στο βάρος, είναι δύσκολο να σκεφτείς πώς μπορεί να είναι ακριβής ο ισχυρισμός τους.

Όπως μας πληροφορούν, η θωράκιση μπορεί να τοποθετηθεί είτε σε νέα είτε σε μεταχειρισμένα μοντέλα, αρκεί να μην είναι παλαιότερα του 2020. Πριν υποβληθούν στη διαδικασία θωράκισης, θα πρέπει να υποβληθούν σε αξιολόγηση από έναν αντιπρόσωπο της Toyota, ο οποίος θα βεβαιώσει ότι το όχημα μπορεί να αντέξει τη διαδικασία.

Διαβάστε Επίσης

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι πελάτες είναι να επικοινωνήσουν με την τοπική τους αντιπροσωπεία Toyota και να στείλουν το όχημά τους στους ειδικούς θωράκισης.

Αν εξακολουθείς να απορείς με την είδηση, να σου θυμίσουμε πως η Βραζιλία είναι μεταξύ των 10 χωρών με το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στον κόσμο, οπότε η θωράκιση ενός οχήματος έχει νόημα.

Τι περιλαμβάνεται στη μετατροπή

Οι εταιρείες, τοποθετούν την ενίσχυση στα πάνελ του αμαξώματος, χρησιμοποιώντας ειδικές ενώσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι έως και 80% ελαφρύτερες από το ατσάλι.

Επίσης, αντικαθιστούν τα εργοστασιακά παράθυρα με παχύτερα, τα οποία ονομάζουν γυαλί Evo-X, ειδικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν την απαραίτητη προστασία, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εθνικού προτύπου.

DS 7 VAUBAN θωρακισμένο plug-in υβριδικο SUV

Τροποποιημένο κατ' αυτόν τον τρόπο, το όχημα θα πρέπει να είναι ικανό να αντέχει τις επιθέσεις που προέρχονται από μικρά πυροβόλα όπλα, αλλά και αντικείμενα όπως ρόπαλα και μεταλλικοί σωλήνες. Δεν θα προσφέρει, ωστόσο, προστασία από όπλα μεγάλου διαμετρήματος ή εκρηκτικά.

Αν και δεν δίνονται πληροφορίες σχετικά με το κόστος της θωράκισης, η Toyota και οι ειδικοί συνεργάτες της, προσφέρουν πενταετή εγγύηση για τις υπηρεσίες εγκατάστασης θωράκισης και πενταετή ή δεκαετή εγγύηση για τα υλικά θωράκισης, ανάλογα με τα εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network