F1 GP Αυστρίας: Ανέλπιστη νίκη George Russell με Mercedes

H Mercedes επέστρεψε στην κορυφή του βάθρου στην F1 με τη ανέλπιστη νίκη του George Russell στην Αυστρία μέσα στην έδρα της Red Bull και του Max Verstappen.

F1 GP Αυστρίας Αγώνας

Ο George Russell, ο οποίος στο μέσον του Grand Prix Αυστρίας ήταν στην έκτη θέση της κατάταξης, είναι ο οδηγός που χαρίζει την πρώτη νίκη της Mercedes στο πρωτάθλημα του 2024 και πρώτη για την γερμανική ομάδα από το 2022 και τον αγώνα της Βραζιλίας, όπου και πάλι εκείνος είχε κατακτήσει την πρώτη νίκη της καριέρας του. 

Ο αγώνας στην Αυστρία είχε ένα τεράστιο plot twist καθώς για τα 3/4 ο Max Verstappen ήταν στην κορυφή με τον Lando Norris να προσπαθεί να τον πλησιάσει. Δεν ήταν μια άνετη πορεία προς την νίκη καθώς ο Ολλανδός είχε παράπονα από τα ελαστικά του και η κατάληξη ήταν να προκύψουν πολλά λάθη μαζί για αυτό που κάποτε ήταν μια καλοκουρδισμένη μηχανή νικών. 

Το προγραμματισμένο pit stop καθυστέρησε 6,5 δευτερόλεπτα, πράγμα που έχει να συμβεί εδώ και αιώνες όπως μοιάζει για την Red Bull και επιπλέον στην έξοδο από αυτό το pit stop ο Verstappen έκανε ένα σπάνιο και μεγάλο μπλοκάρισμα στους τροχούς του, πράγμα που έφερε τον Norris σε απόσταση DRS. 

Η μάχη έληξε άδοξα για τους δύο αλλά κατά βάση για τον Norris καθώς η προσπάθειά του να προσπεράσει οδήγησε σε επαφή, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν ένα κλατάρισμα για την Red Bull και εγκατάλειψη για την McLaren. 

F1 GP Αυστρίας Αγώνας

Αυτό έφερε τον Russell στην κορυφή που δεν είχε πρόβλημα να οδηγήσει μέχρι την νίκη και  ήταν τυχερός ουσιαστικά γιατί απέμεναν ελάχιστοι γύροι, κάτι που δεν επέτρεπε στον Oscar Piastri από την δεύτερη θέση να τον πιέσει. 

F1 GP Αυστρίας Αγώνας

Ο Αυστραλός μπορούσε και είχε καλύτερο ρυθμό αλλά δεν είχε τον χρόνο και το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας που προέκυψε για λίγους γύρους δεν του έφτασε. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Carlos Sainz. 

Ο Lewis Hamilton ακολούθησε μια θέση πιο πίσω και ο Verstappen κρίθηκε υπαίτιος για την σύγκρουση με τον Norris δεχόμενος μια ποινή δέκα δευτερολέπτων που τον έφερε τελικά πέμπτο. Έκτος ολοκλήρωσε ο Hulkenberg με την Haas εμπρός από τον Sergio Perez με την άλλη Red Bull και τον Kevin Magnussen με την άλλη Haas. 

F1 GP Αυστρίας Κατατακτήριες δοκιμές

Την δεκάδα της κορυφής ολοκλήρωσαν ο Daniel Ricciardo και ο Pierre Gasly. 

Ο αγώνας στην Αυστρία δεν ήταν και ο πιο ενδιαφέρων στο φετινό πρωτάθλημα ήταν όμως αυτός με την μεγαλύτερη ανατροπή μέχρι τώρα φέτος και αναμφίβολα ήταν ένας αγώνας στον οποίο ο Max Verstappen έδειξε για πρώτη φορά μετά τις αρχές του 2022 πως στον δρόμο για την επικράτηση μπορεί να κάνει οτιδήποτε, ακόμη και να παίξει πιο "βρώμικα". 

F1 GP Αυστρίας Αγώνας

Είναι δείγμα της πίεσης που δέχεται από την McLaren στους τελευταίους αγώνες και είναι δείγμα επίσης πως το πρωτάθλημα του 2024 δεν είναι μια βόλτα στο πάρκο, όπως εκείνο του 2023. Είναι επίσης και μια τρόπον τινά, απόδειξη πως δεν έχει ηρεμήσει όπως θεωρούμε ίσως οι περισσότεροι, απλώς δεν χρειαζόταν να παρουσιάζει τον πραγματικό του εαυτό.

Παραμένει επικεφαλής στην βαθμολογία φυσικά η οποία μετά την Αυστρία έχει διαμορφωθεί ως εξής, ενώ αυτή είναι η αντίστοιχη των κατασκευαστών.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνας στην Αυστρία: 

F1 GP Αυστρίας Αγώνας Αποτελέσματα

Best of Network