Επίσημο: Fiat Grande Panda-η ιστορία συνεχίζεται πιο οικογενειακά

Το Fiat Grande Panda δεν φέρνει μόνο την ευχάριστη διάθεση του αλλά και ένα μέγεθος πιο χρήσιμο και πιο αξιοποιήσιμο για τις all around ανάγκες περισσότερων ανθρώπων.

Fiat Grande Panda

Όπως πιθανώς θυμάσαι η Fiat μας είχε δείξει προς τα που θα κατευθυνθεί τα επόμενα χρόνια με τα αυτοκίνητα που θα παρουσιάσει, αλλά μας είχε παραπλανήσει με το όνομα του Mega Panda. Δεν θα λέγεται έτσι τελικά, γιατί τo Grande Panda είναι μάλλον καλύτερο και  αναμφίβολα πιο ταιριαστό στην αύξηση του μεγέθους του.

Fiat Grande Panda

Το Fiat Grande Panda είναι το πρώτο νέο προϊόν της οικογένειας και προηγείται από μια σειρά παρουσιάσεων που περιλαμβάνουν το λανσάρισμα ενός νέου οχήματος κάθε χρόνο μέχρι το 2027. Η νέα σειρά μοντέλων έχει σχεδιαστεί για να κατακτήσει τους δρόμους του κόσμου και να ολοκληρώσει τη γκάμα της μάρκας. 

Διαβάστε Επίσης

Το καινοτόμο σχέδιο της FIAT είναι να κατασκευάζει οχήματα στην ίδια παγκόσμια και πολυενεργειακή πλατφόρμα Smart Car, η οποία λειτουργεί σε κάθε περιοχή του κόσμου, επιτρέποντας στη μάρκα να δημιουργεί πολλά διαφορετικά οχήματα και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών παγκοσμίως.

Fiat Grande Panda: σχεδιασμένο στην Ιταλία για τον κόσμο

Σχεδιασμένο στην Ιταλία στο Centro Stile στο Τορίνο, το Fiat Grande Panda ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα οχήματα της κατηγορίας Β για το μοναδικό του συμπαγές μήκος, μόλις 3,99 μέτρα - κάτω από τον μέσο όρο της κατηγορίας των 4,06 μέτρων - και διαθέτει καθαρές γραμμές και καλά οργανωμένη ευρυχωρία χάρη στον μικρό του όγκο. 

Fiat Grande Panda

Το νέο μοντέλο της FIAT μπορεί να μεταφέρει πέντε άτομα και είναι ιδανικό για άνετη οικογενειακή διαβίωση και σύγχρονη αστική μετακίνηση. Με στόχο να μεταδώσει δύναμη και μοναδικότητα, είναι ένα στιβαρό και καλά δομημένο αυτοκίνητο.

Ο σφηνοειδής και δυναμικός σχεδιασμός του αμαξώματος δημιουργείται από τις έντονες γραμμές του προφίλ του. Το Fiat Grande Panda σχεδιάστηκε για να προβάλει τη μάρκα στο μέλλον με έξυπνη χρήση του χώρου, με δροσερή προσωπικότητα και διασκεδαστικά χαρακτηριστικά.

Fiat Grande Panda

Το νέο Fiat Grande Panda διαθέτει ιδιαίτερη εξωτερική εμφάνιση που τονίζει τις δυνατότητες για περιπέτεια και απόδραση. Επιπλέον, η "ιταλικότητα" του νέου Fiat Grande Panda γίνεται αμέσως αντιληπτή μέσα από το εμβληματικό ιταλικό design που είναι συνώνυμο της αισθητικής. Το συμπαγές οικογενειακό αυτοκίνητο διατίθεται με φωτεινά χρώματα αμαξώματος, ένα από τα οποία θα είναι το κίτρινο.

Το μπροστινό μέρος διαθέτει ξεχωριστή νέα προσωπικότητα. Ακριβείς ορθογώνιες γραμμές περιβάλλουν μια προοδευτική διάταξη τετράγωνου πλέγματος που δημιουργεί μια ισχυρή, κομψή εμφάνιση, δημιουργώντας μια συστοιχία pixel από το κέντρο της γυαλιστερής μαύρης επάνω μάσκας μέχρι τους προβολείς. 

Διαβάστε Επίσης

Οι προβολείς, που αποτελούνται από κύβους και αντανακλούν τα παράθυρα στις προσόψεις του εργοστασίου Lingotto. Επιπλέον, παράλληλα με τη μοναδική φωτεινή υπογραφή, τα φώτα ημέρας μετατρέπονται σε φλας και φωτίζουν μερικούς από τους κύβους, οι οποίοι εμφανίζονται ως οριζόντια pixel τοποθετημένα σε μοτίβο σκακιέρας.

Στα πλαϊνά, η σιλουέτα του Fiat Grande Panda ανακαλεί τη δύναμη του Panda της δεκαετίας του '80, με την αδιαμφισβήτητη, γεμάτη αυτοπεποίθηση γοητεία που του προσφέρουν ο δυναμικός χώρος επιβατών και το θερμοκήπιο.

Το αμάξωμα και η καμπίνα είναι καλά καθορισμένα και ενισχύονται ακόμη περισσότερο από τις κεκλιμένες σχάρες οροφής, οι οποίες κινούνται από την κορυφή προς το πίσω μέρος.

Ως φόρος τιμής στο κλασικό Panda 4x4, τα γράμματα Panda προκαλούν έκπληξη: τυπωμένα με τρισδιάστατη μορφή σε ανάγλυφο στις πόρτες, αντανακλούν το περιβάλλον και ζωντανεύουν το κάτω μέρος της πλευράς.

Επιπλέον, η ενδιαφέρουσα και δοκιμασμένη γενικώς, αναλογία του κάθετου πίσω μέρους υπερτονίζεται από την στιβαρή κολόνα "C". Το πίσω μέρος διαθέτει επίσης έναν τολμηρό χαρακτήρα χάρη στους προεξέχοντες θόλους των τροχών, την κλίση των παραθύρων, τη συνολική διάταξη του πίσω παραθύρου, τους προβολείς και τις ποδιές που προσδίδουν στο Fiat Grande Panda εμφάνιση σταθερή ως προς το έδαφος και την μεγαλοπρεπή στάση του. 

Το Fiat Grande Panda θα πωλείται με υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, πιθανώς τα ίδια που διατίθενται για το Citroen C3. Δηλαδή έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων με τρεις κυλίνδρους, μια ήπια υβριδική ρύθμιση και ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, έξι ταχυτήτων.

Το πλήρως ηλεκτρικό Grande Panda ενδέχεται να κληρονομήσει τον κινητήρα των 113 ίππων από το Citroen e-C3, μαζί με την μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) των 44 kWh για αυτονομία 320 χλμ.. 

Ο Olivier Francois, Διευθύνων Σύμβουλος της FIAT και Stellantis Global CMO, δήλωσε: "Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε τα 125 χρόνια της FIAT είναι να αρχίσουμε να γράφουμε τις πρώτες σελίδες του μέλλοντός μας, ξεκινώντας με το νέο Grande Panda. Σχεδιασμένο στο Τορίνο της Ιταλίας από το Centro Stile μας, το νέο δημιούργημα της FIAT ενσωματώνει τις αξίες του προδρόμου της. Αυτό το συμπαγές αυτοκίνητο βασίζεται σε μια παγκόσμια πλατφόρμα, δίνοντας στην Μάρκα την ευκαιρία να επεκτείνει την παγκόσμια εμβέλειά της. Με το Grande Panda, η FIAT ξεκινά τώρα τη μετάβαση σε παγκόσμιες κοινές πλατφόρμες που καλύπτουν όλες τις περιοχές του κόσμου, μεταφέροντας τα οφέλη που προκύπτουν στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, το Grande Panda είναι απόλυτα κατάλληλο για οικογένειες και αστική κινητικότητα σε κάθε χώρα... μια πραγματική FIAT!"

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network