Ducati Monster περιορισμένης παραγωγής αφιερωμένη στον Ayrton Senna

H Ducati δημιούργησε πάνω στη σειρά Monster μια ειδική συλλεκτική έκδοση περιορισμένης παραγωγής αφιερωμένη στο θρύλο της F1 Ayrton Senna.

Ducati Monster Senna
Ducati Monster Senna
Ducati Monster Senna
Ducati Monster Senna
Ducati Monster Senna
Ducati Monster Senna
Ducati Monster Senna
Ducati Monster Senna
Ducati Monster Senna
Ducati Monster Senna

Η Ducati αποτίει φόρο τιμής στον Ayrton Senna, παρουσιάζοντας μια συλλεκτική έκδοση Monster περιορισμένης παραγωγής που τιμά την εξαιρετική καριέρα του Βραζιλιάνου οδηγού αγώνων και την κληρονομιά που άφησε πίσω του.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα παραχθεί σε μόλις 341 αντίτυπα με την σημασία του αριθμού αυτού να ερμηνεύεται ως εξής: Το 3 είναι ο αριθμός των παγκόσμιων τίτλων που κατέκτησε ο Senna στη Formula 1 ενώ το 41 είναι ο αριθμός των γκραν πρι οπου ο Ayrton τερμάτισε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ducati Monster Senna

Η επιλογή του Monster ως μοντέλου για τη δημιουργία αυτής της περιορισμένης έκδοσης συνδέεται επίσης με την ιστορία του Ayrton Senna, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους ιδιοκτήτες του Monster 900, το οποίο χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του στο Μόντε Κάρλο και με το οποίο εμφανίστηκε στην επίσημη βραδιά του Grand Prix F1 του Μονακό το 1993.

Ducati Monster Senna

Μάλιστα, η σχέση του Senna με την Ducati έχει τις ρίζες της από το 1990 όταν ο τότε ιδιοκτήτης της Ducati, Claudio Castiglioni είχε δωρίσει στον χαρισματικό οδηγό μια 851 SP.

Ducati Monster Senna

Το 1994 ο Ayrton υπέγραψε την ειδική έκδοση Ducati 916 Senna με γκρι, μαύρο ματ και κόκκινο χρώμα. Αυτή επρόκειτο να περιοριστεί σε μόλις 300 μονάδες, αλλά ο Senna έχασε τη ζωή του στην Imola λίγους μήνες πριν από την έναρξη της παραγωγής.

"Η συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ της Ducati και της οικογένειας του Senna έπεισε τα μέρη να προχωρήσουν με το έργο στη μνήμη του Ayrton", αναφέρει το δελτίο τύπου του Monster Senna των 109 ίππων. Δύο ακόμη ειδικές εκδόσεις έφτασαν το 1997 και το 1998 με χρώματα που επέλεξε ο αδελφός του Ayrton, Leonardo Senna.

Ducati Monster Senna

Η συνεργασία του "Senna Brands” με την Ducati επαναλήφθηκε το 2014 με την 1199 Panigale, βάσει της οποίας δημιουργήθηκε μια περιορισμένη σειρά 161 μονάδων - όσων και ο αριθμός των Grand Prix που αγωνίστηκε ο Ayrton.

Διαβάστε Επίσης

H σύγχρονη εκδοχή της Ducati Monster Senna είναι βαμμένη σε κίτρινο, πράσινο και μπλε χρώμα, ώστε να αντικατοπτρίζει τα χρώματα της σημαίας της Βραζιλίας και να ξυπνά μνήμες από το εμβληματικό σχέδιο του κράνους του Ayrton.

Ducati Monster Senna

Με βάρος 175 κιλά - είναι 4 κιλά ελαφρύτερο από το κανονικό Monster – το συλλεκτρικό μοντέλο διαθέτει εκτός των άλλων, ρυθμιζόμενο αμορτισέρ τιμονιού Ohlins, σφυρήλατους τροχούς αλουμινίου, προστατευτικά λάσπης από ανθρακονήματα, προστατευτικό κινητήρα από ανθρακονήματα και ποδομοχλούς από αλουμίνιο billet.

Η συγκεκριμένη έκδοση εφοδιάζεται με τον Testastretta 11°: Έναν υγρόψυκτο δικύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 111 ίππους. Επίσης διαθέτει ένα εξαιρετικά λειτουργικό πλαίσιο εμπνευσμένο από τις Ducati Superbikes, πλήρως ρυθμιζόμενη και σπορ ανάρτηση Ohlins, εξελιγμένο σύστημα πέδησης με δαγκάνες Brembo Stylema καθώς και κορυφαία ηλεκτρονικά συστήματα της κατηγορίας.

Η τιμή της ειδικής έκδοσης Monster Senna έχει προσδιοριστεί στα 27.500 ευρώ (23.500 στερλίνες) στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Όλες οι Ducati-Senna είναι ιδιαίτερα περιζήτητες από συλλέκτες σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network