Αυτό το πλοίο-θηρίο της BYD μπορεί να μεταφέρει 7.000 αυτοκίνητα (video)

Η BYD τα πάει εξαιρετικά καλά στις πωλήσεις -και ας την ξεπερνά η Tesla στα αμιγώς ηλεκτρικά- και θέλει ένα μεγάλο πλοίο για να μεταφέρει αυτοκίνητο. Και προέκυψε αυτό το θηρίο.

To νέο πλοίο της BYD για μεταφορά αυτοκινήτων

Ναι, μας αρέσουν τα αυτοκίνητα αλλά καμιά φορά μας αρέσει και ό,τι μεταφέρει αυτοκίνητα. Το πιο πρόσφατο αγαπημένο μας είναι το νέο πλοίο της BYD. Γιατί; Διότι μπορεί να μεταφέρει 7.000 αυτοκίνητα και όπως διαβάζουμε στο CarNewsChina ολοκλήρωσε την πρώτη επταήμερη θαλάσσια δοκιμή του.

Και αν σκεφτούμε και τα στοιχεία των πωλήσεων της BYD προφανώς δεν μας φαίνεται καθόλου περίεργο που προχωρά στην απόκτηση τέτοιων οχηματαγωγών. Αυτό το πλοίο έχει στρατηγική σημασία στις προσπάθειες της BYD να ενισχύσει τις δυνατότητες εφοδιασμού και διανομής.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου της BYD

Το πλοίο BYD 7000 dual-fuel PCTC έχει μήκος 199,9 μέτρα, πλάτος 38 μέτρα, βύθισμα 9 μέτρα και ταχύτητα 18,5 κόμβων (34,3 km/h).


Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η υιοθέτηση ενός συστήματος πρόωσης διπλού καυσίμου φυσικού αερίου (LNG)/καυσίμου, σηματοδοτώντας μια αξιοσημείωτη κίνηση προς καθαρότερες ενεργειακές λύσεις στις θαλάσσιες μεταφορές. Επιπλέον, το πλοίο ενσωματώνει για πρώτη φορά σύστημα μπαταρίας.

Ο σχεδιασμός του πλοίου περιλαμβάνει επίσης χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας, όπως ενεργειακά αποδοτικές συσκευές, μέτρα μείωσης της αντίστασης και αντιρρυπαντική βαφή.

Η BYD πρόκειται να αγοράσει δύο πλοία αυτής της κατηγορίας. Όπως να αναφέρει το CarNewsChina "Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να αντιμετωπίσει τις μακροχρόνιες υλικοτεχνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές ναυτιλιακές εταιρείες, παρουσιάζοντας μια σημαντική επανάσταση στις θαλάσσιες μεταφορές".

Διαβάστε Επίσης

Αναφορές από πέρυσι υπαινίχθηκαν ότι οι θυγατρικές της BYD εξετάζουν το ενδεχόμενο να παραγγείλουν οκτώ πλοία ικανά να μεταφέρουν 7.700 αυτοκίνητα το καθένα σε ένα ναυπηγείο στο Yantai της Shandong. Το εκτιμώμενο κόστος αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος είναι σχεδόν 5 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 645 εκατ. ευρώ). 'Εχει επιβεβαιωθεί η κατασκευή έξι πλοίων ενώ υπάρχει προαιρετική συμφωνία για δύο ακόμα. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network