Το Ace επιστρέφει με κινητήρα από Focus ST

H AC Cars παρουσιάζει τη σύγχρονη εκδοχή του Ace, με κινητήρα Ford EcoBoost, αναβαθμισμένο αμάξωμα από ανθρακονήματα και τιμή που κυμαίνεται στα επίπεδα των 210.000 ευρώ.

AC Ace

Οποιοσδήποτε θα έβαζε στοίχημα πως αυτό που βλέπει μπροστά του, είναι μια AC Cobra. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα restomod του Ace και κατασκευάστηκε αρχικά μεταξύ των ετών 1953 και 1963, με την συνολική παραγωγή να μην ξεπερνά τις 700 μονάδες.

Διαβάστε Επίσης

Μεταφερόμαστε στο σήμερα, όπου το νεοσύστατο τμήμα "Classic" της AC Cars, το επαναφέρει στη ζωή, διατηρώντας την ίδια vintage εμφάνιση, αλλά με μία ουσιαστική διαφορά. Κάτω από το καπό βρίσκεται τοποθετημένος ο κινητήρας ενός Focus ST.

AC Ace

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο εκδόσεις. Την Ace ή την Ace Bristol. Και οι δύο εφοδιάζονται με έναν 4κύλινδρο EcoBoost 2.3 λίτρων με τροποποιημένη ECU, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και κίνηση στους πίσω τροχούς.

Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. 300 ίπποι, 375 Nm και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4.6 δευτερόλεπτα. Εφοδιάζεται επίσης με ένα αναβαθμισμένο σύστημα εξάτμισης με πλευρική απόληξη, ενώ το βάρος φέρεται να έχει αυξηθεί σημαντικά.

Το πρωτότυπο δεν ξεπερνούσε τα 870 κιλά. Το sequel του 2024 παρά τα μπόλικα ανθρακονήματα, κερδίζει επιπλέον 230 κιλά. Βέβαια με σημερινούς όρους, το λες και ελαφρύ.

Υπέροχα ρετρό στοιχεία

AC Ace

Το χαλύβδινο σωληνωτό πλαίσιο είναι τουλάχιστον επενδεδυμένο με μερικά υπέροχα ρετρό στοιχεία. Όπως οι στρογγυλοί προβολείς, οι καμπύλες των φτερών, η μάσκα με τα καρό στοιχεία και το σχεδόν κάθετο παρμπρίζ.

Οι ζάντες έχουν διάσταση 15 ιντσών και η βαφή "Bristol Green" στο αυτοκίνητο που παρουσιάζεται εδώ, δείχνει να ταιριάζει γάντι. Ωστόσο, μην περιμένεις το τελικό αποτέλεσμα να είναι φτηνό, με την AC Cars να αναφέρει τουλάχιστον 210.000 ευρώ.

Αν το προτιμάς από ένα σύγχρονο supercar, κάνε την παραγγελία σου τώρα και θα το έχεις στα χέρια σου μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Άραγε η παραγωγή του αυτή τη φορά θα ξεπεράσει τα 700 αντίτυπα;

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network