Με αυτό το αυθεντικό Ford Sierra RS500 συνεχίζεται η παράδοση ενός θρύλου

Ένα από τα θρυλικά μοντέλα με κινητήρα Cosworth επιστρέφει με 575 ίππους, νέο αμάξωμα, νέα πάνελ, αλλά και πίνακα οργάνων από το παρελθόν.

Τα Ford Sierra Cosworth RS500 φαίνεται πως έχουν επανάλθει στη μόδα το τελευταίο διάστημα, όπως άλλωστε αποδεικνύει και η μοναδική ανακατασκευή Carbon Piranha. Ή ένα από τα πρώτα δείγματα με τα 8.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ, που πουλήθηκε για σχεδόν 670.000 ευρώ σε δημοπρασία το 2023.

Αυτή τη φορά, έχουμε το πρώτο από τα τρία αγωνιστικά RS500 που κατασκευάστηκαν από την CNC Motorsport και το οποίο είναι ολοκληρωμένο και έτοιμο για χρήση.

Απ' ότι μαθαίνουμε, ο Alan Strachan (ο οποίος εργάστηκε στην Andy Rouse Engineering ως μηχανικός της Team Labatts Sierra RS500 στο BTCC) και ο γιος του Andrew, κατασκεύασαν αυτό το πρώτο αυτοκίνητο σε διάστημα δύο ετών με τις ακριβείς προδιαγραφές των αγωνιστικών της εποχής.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας κινητήρας Cosworth 575 ίππων που συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων της Getrag.

Όσον αφορά το υπόλοιπο αυτοκίνητο, η CNC έχει αντικαταστήσει όλα τα αυθεντικά μηχανικά μέρη, από τους άξονες και τις δαγκάνες των φρένων, μέχρι τους πίσω βραχίονες. Το περίβλημα του ρεζερβουάρ καυσίμου και ο κλωβός είναι επίσης πανομοιότυπα με τον αρχικό σχεδιασμό της Rouse, όπως και τα όργανα εποχής, κάτι που σημαίνει ότι αυτά τα RS500, μπορούν να συμμετάσχουν σε ιστορικούς αγώνες.

"Με το συγκεκριμένο project, καταφέραμε να κατασκευάσουμε ένα αξιόπιστο, που θα είναι ανταγωνιστικό σε έναν ιστορικό αγωνα, για ένα κλάσμα του κόστους του πρωτότυπου”, δήλωσε ο Alan Strachan.

Το δεύτερο RS500 φαίνεται ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με τη χρήση ενός εντελώς νέου αμαξώματος, ενώ το πλαίσιο του τρίτου και τελευταίου αυτοκινήτου βρίσκεται ήδη στις εγκαταστάσεις της CNC και πιθανότατα η ανακατασκευή του θα ξεκινήσει σύντομα.

 

Ford Sierra RS500
Ford Sierra RS500
Ford Sierra RS500
Ford Sierra RS500
Ford Sierra RS500