Opel 6: Το θρυλικό αυτοκίνητο-πρόγονος των Kadett και Astra

Ο πρόγονος των Opel Kadett και Astra γεννήθηκε πριν από 90 χρόνια και έφερε διάφορες τεχνολογικές καινοτομίες την δεκαετία του 1930. Αυτή είναι μια μικρή περίληψη της ιστορίας του Opel 6 ή 2.0 litre, όπως έγινε ευρύτερα γνωστό, που αποτέλεσε το πιο εμπορικό γερμανικό μοντέλο στην προπολεμική Γερμανία.

Opel 6
Opel 6
Opel 6
Opel 6
Opel 6
Opel 6
Opel 6
Opel 6

Η δεκαετία του 1930 αντιπροσώπευε ένα μεγάλο άλμα στον κόσμο της αυτοκίνησης καθώς χαρακτηρίστηκε από διάφορες τεχνολογικές καινοτομίες και έθεσε ως προτεραιότητα και την αεροδυναμική. Σε αυτή την περίοδο η Opel παρουσίασε το μοντέλο 6 ή 2.0 Liter - όπως έγινε ευρύτερα γνωστό - που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1934 και αποτέλεσε ένα καλό παράδειγμα όλων αυτών των εξελίξεων.

Διαβάστε Επίσης

Ήταν ένα από τα πρώτα μοντέλα της φίρμας που υιοθέτησε την "εξορθολογισμένη" αισθητική μαζί με νέα χαρακτηριστικά, όπως η ανάρτηση τύπου Dubonnet, η οποία εξασφάλιζε εξαιρετική ομαλότητα στην οδήγηση ή το υδραυλικό σύστημα πέδησης που μείωνε την πίεση στο πεντάλ φρένου κατά την επιβράδυνση.

Opel 6

Το Opel 6 βγήκε στην αγορά με δύο αμαξώματα: μια 4θυρη και 4θέσια λιμουζίνα, που θα μπορούσε να θεωρηθεί με τα σημερινά δεδομένα ως sedan μεσαίας κατηγορίας, ένα κομψό 2θυρο μοντέλο καθώς κι ένα 4θέσιο cabrio με πλαϊνά παράθυρα.

Opel 6
Οι απλές εκδόσεις είχαν καμπίνα που χωρούσε 4 επιβάτες

To Opel 6 κυκλοφόρησε και σε εκδόσεις ταξί με μεγαλύτερο αμάξωμα – μήκος 3,05 μ. έναντι 2,6 μ. των απλών εκδόσεων – με εσωτερικό που μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι 6 επιβάτες.

Opel 6
Η τετραθέσια έκδοση cabrio

Τέτοιες εκδόσεις κυκλοφόρησαν αργότερα και ως ιδιωτικής χρήσης με τις ονομασίες: Limousine, Pullman-Limousine, Landaulet-Torpedo και Drashcken-Landaulet.

Η σειρά διέθετε έναν 6κύλινδρο κινητήρα 2 λίτρων με ισχύ 36 ίππους στις 3.330 σ.α.λ. μπορούσε να φτάσει την τελική ταχύτητα των 100 χλμ./ώρα.

Με 52.594 πωλήσεις μεταξύ 1934 και 1937, το Opel 6 ήταν το πιο δημοφιλές μεσαίο μοντέλο στην Γερμανία προπολεμικά. Ο διάδοχος του ήταν το Opel Olympia.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network