Η Bentley επανέφερε στη ζωή την παλαιότερη T-Series στον κόσμο

Αφού πέρασε δεκαετίες χωρίς να χρησιμοποιηθεί, ανακτήθηκε από την Bentley και αναπαλαιώθηκε με μεγάλη προσοχή, ώστε να γίνει ακριβώς όπως ήταν το 1965.

Bentley T-Series
Bentley T-Series
Bentley T-Series
Bentley T-Series
Bentley T-Series
Bentley T-Series
Bentley T-Series
Bentley T-Series
Bentley T-Series
Bentley T-Series

Η Bentley T-Series που βλέπεις μπροστά σου, είχε αφεθεί να σαπίζει κάτω από έναν μουσαμά στο πίσω μέρος μιας αποθήκης για δεκαετίες. Στη σχετική είδηση του 2022, το αυτοκίνητο παρουσιάζεται στην κατάσταση που βρισκόταν όταν έφτασε στα χέρια της Bentley

Πλέον, ο κινητήρας αυτής της πανέμορφης Bentley "επανήλθε στη ζωή”. Και μπορεί σήμερα να έχουν αλλάξει πολλά στον τρόπο που κατασκευάζονται οι κινητήρες, όμως η Bentley έκανε τα πάντα για να ξαναφτιάξει τον συγκεκριμένο όπως τότε.

Διαβάστε Επίσης

Σας καλωσορίζουμε στον θαυμαστό κόσμο της Bentley T-Series του 1965, η οποία ξεκίνησε τη ζωή της ως "εταιρικό αυτοκίνητο δοκιμών” και προωθητικών ενεργειών για την έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού εκείνης της χρονιάς. Και στη συνέχεια, απομακρύνθηκε από τα χέρια της Bentley για 59 χρόνια.

Bentley T-Series

Αφού τη βρήκε και ανακάλυψε ότι ήταν στην πραγματικότητα η πρώτη και επομένως η παλαιότερη Bentley της σειράς T που υπάρχει, η βρετανική εταιρεία σκέφτηκε να προχωρήσει σε μια προσεκτική αναπαλαίωση. Η οποία διήρκεσε σχεδόν δύο χρόνια.

Bentley T-Series

Στόχος της ήταν να διατηρηθούν "όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη από το αρχικό αυτοκίνητο”. Δεν ήταν εύκολο έργο, καθώς έλειπαν αρκετά σημαντικά κομμάτια, όπως το ταμπλό, η εσωτερική επένδυση και η καλωδίωση, ενώ εντοπίστηκε εκτενής διάβρωση γύρω από το πίσω υποπλαίσιο και "προηγούμενες κακής ποιότητας επισκευές μετά από σύγκρουση”.

Σε ανέλπιστα καλή κατάσταση ο κινητήρας

Παραδόξως, ο V8 των 6.23 λίτρων και των 225 ίππων, ήταν σε εκπληκτικά καλή κατάσταση. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα εκτεταμένο σέρβις. Το ίδιο και το κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο χρειαζόταν μόνο μια "μικρή ρύθμιση”. Αλλά και ο πίσω άξονας (εκτός του υποπλαισίου) που χρειαζόταν μόνο νέες τσιμούχες.

Bentley T-Series

Θυμίζουμε πως βάσει των στοιχείων του εργοστασίου, η T-Series του 1965 είχε επιτάχυνση 0-100 km/h σε 10,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 185 km/h.

Με τα ανταλλακτικά να είναι δύσκολο έως αδύνατο πλέον να βρεθούν, η ομάδα αποκατάστασης κατάφερε να βρει μια Bentley της εποχής και ξεκίνησε αντικαθιστώντας τα στοιχεία που έλειπαν, όπως η σκουριασμένη πίσω πτέρυγα. Επανατοποθέτησε το ταμπλό και στη συνέχεια ανανέωσε το υδροπνευματικό σύστημα ελέγχου και τα στηρίγματα "Vibrashock”.

Bentley T-Series

Στη συνέχεια, βάφτηκε επιμελώς και γυαλίστηκε μέχρι να φτάσει στο αστραφτερό αποτέλεσμα που βλέπετε μπροστά σας. Όλη η αποκατάσταση έγινε με τον "παλιό τρόπο του Crewe”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Bentley.

Η T-Series που πλέον έχει αποκατασταθεί και βρίσκεται ακριβώς στην κατάσταση που ήταν το 1965 και πλέον, θα περάσει την υπόλοιπη ζωή της στις εγκαταστάσεις της Bentley στο Crewe.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network