Αυτό ίσως γίνει το επόμενο μοντέλο της Hot Wheels

Αποτελεί ένα μιξ από Mini, Bentley και TVR και είναι πιθανό να αποτελέσει το επόμενο μοντέλο σε κλίμακα 1:64 τoυ ιστορικού κατασκευαστή παιχνιδιών, Hot Wheels.

Το Hot Wheels Legends Tour είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός για τη στέψη ενός τροποποιημένου αυτοκινήτου που αξίζει να αποκτήσει την "Hot Wheels” υπό κλίμακα παραλλαγή του και αυτό που βλέπεις μπροστά σου, είναι ο φετινός νικητής του βρετανικού γύρου: το "Mentley".

Ξεκινώντας τη ζωή του ως Austin Mini του 1983, έχει σχεδόν επανασχεδιαστεί εξολοκλήρου και έχει ως περιτύλιγμα ένα αμάξωμα σχεδιασμένο για να θυμίζει τα αγωνιστικά της Bentley στο Le Mans της δεκαετίας του 1920. Ο κινητήρας του, είναι ένας V8 320 ίππων της TVR, που συνδυάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων από Range Rover.

Αυτό το mashup της βρετανικής ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας ανήκει σε τρεις μουσικούς, τους Dominic Whittle, Gary Selby και Mike Williams, οι οποίοι προφανώς το χρησιμοποιούν για να περιοδεύσουν στην Ευρώπη με τον εξοπλισμό τους δεμένο στη σχάρα αποσκευών (προφανώς όχι όλοι ταυτόχρονα).

"Είναι τεράστιο προνόμιο για εμάς να κερδίσουμε τον βρετανικό γύρο του Hot Wheels Legends Tour με το "Mentley", δικαιολογώντας τη σκληρή δουλειά που είχαμε κάνει”, δήλωσε ο Whittle. "Το ενδιαφέρον μας για τα αυτοκίνητα ξεκίνησε από την ηλικία των έξι ετών και είναι υπέροχο να είμαστε εδώ 53 χρόνια αργότερα, με ένα όχημα που αντικατοπτρίζει αυτές τις παιδικές αναμνήσεις”.

Το βρετανικό σκέλος του Hot Wheels Legends Tour πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην έκθεση τροποποιημένων αυτοκινήτων Gravity στο Μπέρμιγχαμ. Το Mentley κατάφερε να κερδίσει μια BMW Σειρά 3 (E36) που είχε μετατραπεί σε pickup, καθώς και ένα έντονα τροποποιημένο pickup Ford P100 από το 1992.

Αυτό που του επιφυλάσσει το μέλλον, είναι η συμμετοχή σε έναν ημιτελικό τον Νοέμβριο, προτού στεφθεί ο τελικός νικητής αργότερα τον ίδιο μήνα. Το αυτοκίνητο που τελικά θα επικρατήσει, θα κατασκευαστεί σε κλίμακα 1:64, μπαίνοντας στις τάξεις των διάσημων μοντέλων που παράγονται από τη Hot Wheels από το 1968.

 

Mini Mentley
Mini Mentley
Mini Mentley
Mini Mentley
Mini Mentley
Mini Mentley
Mini Mentley
Mini Mentley