Ποιος ήταν πίσω από την μυθική συλλογή αυτοκινήτων που αποκαλύφθηκε πρόσφατα

Τεράστια και κυρίως σπάνια συλλογή που η ύπαρξή της ήταν ένας μύθος ήρθε στο φως έπειτα από πολλά χρόνια φημολογίας και σύντομα θα δημοπρατηθεί.

Μυθική συλλογή αυτοκινήτων

Μια συλλογή αυτοκινήτων που θεωρούνταν μύθος για δεκαετίες, τη συλλογή του Rudi Klein, ενός Γερμανού επιχειρηματία, θα παρουσιάσει σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες τον Οκτώβριο του 2024, ο οίκος RM Sotheby's

Διαβάστε Επίσης

Ο Klein, έχοντας ξεκινήσει ως κρεοπώλης, ίδρυσε την επιχείρησή του το 1967 και τα επόμενα 40 χρόνια συγκέντρωσε μια εκπληκτική συλλογή κυρίως ευρωπαϊκών αυτοκινήτων, όπως εξαιρετικά σπάνια μοντέλα της Mercedes-Benz, της Porsche, της Aston Martin και της Lamborghini.

Μυθική συλλογή αυτοκινήτων

Η συλλογή του Klein ήταν ένα μυστικό για τους λάτρεις των αυτοκινήτων της Νότιας Καλιφόρνιας, με φήμες να κυκλοφορούν για τα κρυμμένα αυτοκίνητα στο γκαράζ του. Η συλλογή παρέμεινε ανέπαφη μετά τον θάνατό του το 2001.

Villa D'Este 2023

Οι επικείμενες δημοπρασίες θα περιλαμβάνουν μερικά από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, όπως το 1935 Mercedes-Benz 500 K "Caracciola" Special Coupe, το 1955 Mercedes-Benz 300 SL "Alloy" Gullwing και το 1967 Iso Grifo A3/L Spider Prototype.

Αυτή η δημοπρασία σηματοδοτεί την πρώτη ευκαιρία για το κοινό να δει αυτή τη συλλογή, που ήταν κρυμμένη για δεκαετίες, καθώς και την ευκαιρία σε συλλέκτες να αποκτήσουν μοναδικά μοντέλα που θεωρούνταν χαμένα.

Η Συλλογή Klein

Ο Rudi Klein, ένας Γερμανός μετανάστης που έφτασε στη Βόρεια Αμερική στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ξεκίνησε την καριέρα του ως κρεοπώλης. Σύντομα, όμως, ανακάλυψε μια πιο κερδοφόρα επιχείρηση, την ανακύκλωση και το εμπόριο ευρωπαϊκών κλασικών αυτοκινήτων. Αυτό οδήγησε στην ίδρυση της "Porche Foreign Auto" το 1967.

Για τις επόμενες δεκαετίες, ο Klein συγκέντρωσε μια συλλογή από μερικά από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα συλλεκτών όλων των εποχών. Η συλλογή του Klein έγινε ένας μύθος, με πολλές εικασίες για το περιεχόμενό της και πολύ λίγοι είχαν την άδεια να την επισκεφθούν. Τώρα, για πρώτη φορά, αυτά τα αξιοσημείωτα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα για δημοπρασία.

Μετά τον θάνατο του Klein το 2001, η οικογένειά του διατήρησε τη συλλογή όπως ακριβώς την άφησε, με τα αυτοκίνητα να παραμένουν ανέπαφα και στην αρχική τους κατάσταση. Οι επικείμενες δημοπρασίες θα είναι η πρώτη φορά που πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα θα παρουσιαστούν δημόσια ή θα τα δουν οι σημερινές γενιές.

"Τα τελευταία 40 χρόνια, η ομάδα μας έχει φέρει στην αγορά αμέτρητα σημαντικά ιστορικά αυτοκίνητα, καθένα ξεχωριστό με τον δικό του τρόπο. Ωστόσο, το να ανακαλύψουμε κάτι κρυφό που μόνο φημολογείται ότι υπάρχει, όπως η θρυλική Συλλογή Klein, είναι πραγματικά ξεχωριστό. Η ανακάλυψη ενός κρυμμένου Mercedes 500K ή ενός Alloy Gullwing είναι το είδος της ιστορίας που έχει απήχηση σε όλους, όχι μόνο στους λάτρεις των αυτοκινήτων. Αυτό που συγκέντρωσε ο Klein εδώ είναι μοναδικό και γνωρίζουμε ότι πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα θα ζήσουν για γενιές, τροφοδοτώντας νέα έργα ή διατηρώντας την αρχική τους κατάσταση. Είναι μια πραγματικά συναρπαστική ευκαιρία για τους συλλέκτες και ο ουρανός είναι το όριο με αυτή τη συλλογή." δήλωσε ο Cary Ahl, ειδικός σε θέματα κλασικών αυτοκινήτων στον RM Sotheby's.

Ορισμένα από τα πιο αξιοσημείωτσα αυτοκίνητα της συλλογής ειναι η Mercedes-Benz 500 K "Caracciola" του 1935, η Mercedes-Benz 300 SL "Alloy" Gullwing του 1955, η Mercedes-Benz 300 SL Roadster του 1957 και η Porsche 356 B 1600 "Twin-Grille" Roadster του 1961. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network