H Alfa Romeo 33 Stradale θα λάμψει στο Villa d'Este

Το μονίμως χλιδάτο Concorso d'Eleganza Villa d'Este θα είναι ακόμη πιο σπουδαίο φέτος με την παρουσία της εντυπωσιακής Alfa Romeo 33 Stradale.

Alfa Romeo 33 Stradale Vila D'Este 2024 Poster
Alfa Romeo 6C 2500
Alfa Romeo 6C 2500
Alfa Romeo 33 Stradale Vila D'Este 2023
Alfa Romeo 33 Stradale Vila D'Este 2023
Villa D'Este 2023

Η Alfa Romeo 33 Stradale θα προσφέρει την πληθωρική και ήδη δημοφιλή παρουσία της στο φετινό Concorso d'Eleganza Villa d'Este στην λίμνη του Κόμο. Η Alfa Romeo συμμετέχει πολύ ενεργά φέτος στην εκδήλωση που υπογράφει οργανωτικά η BMW και η οποία είναι ετησίως ένα από τα highlights για τους συλλέκτες και τους λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων. 

Διαβάστε Επίσης

Οι κήποι του Grand Hotel Villa d'este και της Villa Erba στο Cernobbio, θα φιλοξενήσει και φέτος ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά σύγχρονα και κυρίως κλασικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν γύρω μας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος περισσότερα από 50 μοντέλα θα συμμετέχουν, χωρισμένα σε διαφορετικές κατηγορίες και κρίνονται από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων. 

Villa D'Este 2023

Από το 2002, έχει εισαχθεί ένα βραβείο για τα πιο συναρπαστικά πρωτότυπα, τα οποία αντιπροσωπεύουν τη σχέση μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος του αυτοκινήτου. Διαγωνιζόμενη για το πολυπόθητο βραβείο Design Concept, η νέα Alfa Romeo 33 Stradale είναι ένα αυθεντικό "μανιφέστο" των δυνατοτήτων της ιταλικής μάρκας – τώρα και στο μέλλον – όσον αφορά το στυλ και την οδηγική εμπειρία. 

Alfa Romeo 33 Stradale

Κατασκευασμένο μόνο σε 33 αποκλειστικές μονάδες, για 33 από τους οπαδούς της μάρκας, το νέο διθέσιο coupé συνδυάζει την κληρονομιά και το μέλλον και παράγεται σύμφωνα με μια μοναδική βιοτεχνική διαδικασία με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και την εμμονή στη λεπτομέρεια. 

Πέρυσι, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του νέου 33 Stradale, η Alfa Romeo σκόπευε να ανακοινώσει ανεπίσημα την άφιξη της υπέροχης Alfa Romeo. Για αυτόν τον λόγο είχε παρατάξει στην Villa d'este το Tipo 33, ένα αστέρι στο μηχανοκίνητο αθλητισμό της δεκαετίας του 1960 και τη βάση για τη θρυλική 33 Stradale του 1967, με τη σειρά της την έμπνευση της ομάδας της Alfa Romeo για τη δημιουργία του νέου ειδικά κατασκευασμένου αυτοκινήτου της μάρκας. 

Alfa Romeo 33 Stradale Vila D'Este 2023

Φέτος τα συναισθήματα, το πάθος και το κύρος χαρακτηρίζουν την έκδοση του 2024, όπως φαίνεται από το γεμάτο πρόγραμμα που περιλαμβάνει την άφιξη των ανταγωνιστικών αυτοκινήτων στη Villa d'este την Παρασκευή 24 Μαΐου και το αποκλειστικό εορταστικό δείπνο. Την επόμενη μέρα, η έκθεση θα προορίζεται για ειδικούς, insiders και experts και την απονομή των πρώτων βραβείων, ενώ την Κυριακή 26 θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ. 

Alfa Romeo 33 Stradale Vila D'Este 2023

Ανοιχτό για το κοινό, θα φιλοξενηθεί στο πάρκο της Villa Erba, όπου θα στεφθεί το αγαπημένο αυτοκίνητο των επισκεπτών. Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση θα τελειώσει με την ανυπόμονα αναμενόμενη και υποβλητική παρέλαση στο κοινό σπάνιων από το παρελθόν, μαζί με φουτουριστικά πρωτότυπα αυτοκίνητα. Μια εικονική τοποθεσία, που αποτελεί μέρος της ιστορίας της μάρκας.

Alfa Romeo 33 Stradale: τόλμα να ονειρεύεσαι 

Για να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο, το βασικό συστατικό είναι μια καλή δόση θάρρους και μια πρέζα υγιούς τρέλας. Αυτή ήταν η ίδια συνταγή με το αυτοκίνητο που θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα πιο όμορφα ποτέ: την Alfa Romeo 33 Stradale, που κυκλοφόρησε το 1967. 

Alfa Romeo nea 33 Stradale

Σήμερα, με την ίδια τόλμη και όραμα, η ομάδα της Alfa Romeo σχεδίασε και ανέπτυξε το νέο 33 Stradale, ένα αυθεντικό έργο τέχνης σε κίνηση, το αποτέλεσμα του τέλειου συνδυασμού ομορφιάς και τεχνολογίας. Στόχος του είναι να προσφέρει την πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία και την αθάνατη γοητεία ενός ινδάλματος σε έναν πολύ μικρό κύκλο ενθουσιωδών, που πιστεύουν στο έργο από την αρχή. 

Το νέο 33 Stradale δημιουργήθηκε στη νεοσύστατη Alfa Romeo "Bottega", όπου οι σχεδιαστές, οι μηχανικοί και οι ιστορικοί της μάρκας συναντήθηκαν για πρώτη φορά με τους 33 αγοραστές για να πάρουν μια κοινή απόφαση για την ιδανική διαμόρφωσή τους, ακριβώς όπως και στις αναγεννησιακές βιοτεχνικές μπουτίκ, στα εργαστήρια διάσημων Ιταλών κατασκευαστών αμαξών τον 20ο αιώνα, όταν η Alfa Romeo μοντελοποίησε τις δημιουργίες της με τη συνεργασία αυτών των οντοτήτων, όλες μοναδικές στον κόσμο.

Alfa Romeo nea 33 Stradale

Ένα από αυτά ήταν το διάσημο Carrozzeria Touring Superleggera, το οποίο συνέχισε να αφήνει το σημάδι του σε μερικά από τα πιο όμορφα Alfa Romeos όλων των εποχών και τώρα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγή του νέου 33 Stradale. Εν ολίγοις, το έργο 33 συνδυάζει επιδέξια τις τεχνικές διαδικασίες, την τεχνολογική καινοτομία και τις επιθυμίες του πελάτη, για να δημιουργήσει κάτι μοναδικό και ανεπανάληπτο. 

Alfa Romeo 6c 2500 SS Villa d'Este 

Ένα από τα πιο πολύτιμα πετράδια της Alfa Romeo είναι σίγουρα το 6c 2500 SS "Villa d'Este", ένα από τα τελευταία μοντέλα της Alfa Romeo που κατασκευάστηκαν με πλαίσιο ξεχωριστό από το αμάξωμα. Μόνο 36 μοντέλα κατασκευάστηκαν από το 1949 και μετά, όλα μοναδικές δημιουργίες σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη και την έμπνευση των κατασκευαστών. 

Alfa Romeo 6C 2500

Λαμβάνοντας ως αφετηρία το 6c 2500 Super Sport, που κατασκευάστηκε επίσης από το Touring Superleggera του Carlo Felice Bianchi Anderloni, εισήχθησαν σημαντικές αλλαγές: το μπροστινό μέρος επανασχεδιάστηκε, οι τέσσερις προβολείς ενσωματώθηκαν καλύτερα στο αμάξωμα, ενώ μια σειρά τμημάτων στο αμάξωμα τόνισαν το πλευρό του καπό, τη ζώνη και τις καμάρες των τροχών, που τώρα ενσωματώνονται επίσης στο αμάξωμα. 

Alfa Romeo 6C 2500

Στο εσωτερικό, προσβάσιμο χωρίς πόρτες ουσιαστικά με πίσω παράθυρα σε Perspex, το πρόσφατα σχεδιασμένο ταμπλό και η ταπετσαρία συνδυάζουν κομψότητα και σπορ. Ένα αριστούργημα της τέχνης αυτοκινήτων του εικοστού αιώνα. Στην έκδοση του 1949 του "Concorso d'eleganza di Villa d'este", αυτό το αυτοκίνητο κέρδισε το" Grand Prix του κοινού" – το βραβείο που απονέμεται απευθείας από το κοινό, καθιστώντας το αιώνια συνώνυμο με το πνεύμα της εκδήλωσης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network