Το απίθανο Hyundai RN24 είναι εμπνευσμένο από το WRC (video)

Η εικόνα του παραπέμπει σε όχημα που ξεπήδησε από το εργαστήριο ενός τρελού επιστήμονα, όμως ο στόχος του είναι να προάγει την τεχνολογία του ηλεκτρικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Hyundai RN24
Hyundai RN24
Hyundai RN24
Hyundai RN24
Hyundai RN24
Hyundai RN24

Η Hyundai μόλις αποκάλυψε το πιο πρόσφατο μοντέλο της, με την ονομασία RN24. Δεν πρόκειται για μοντέλο παραγωγής, αλλά για κάτι που δείχνει περισσότερο ως πείραμα που βρίσκει εφαρμογή στον χώρο των αγώνων. Από την άλλη όμως, το RN24 ενσωματώνει πολλά από τα συστήματα που τοποθετούνται ήδη σε μοντέλα παραγωγής. Εκτός φυσικά από την εμφάνιση.

Διαβάστε Επίσης

Ας τα παρουμε όμως με τη σειρά. Το αυτοκίνητο ακολουθεί τα βήματα του RN22e και του N Vision 74, χρησιμεύοντας ως δοκιμαστικό πεδίο για τεχνολογίες υψηλών επιδόσεων και χαρακτηριστικά μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα διαμορφώσουν τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα οχήματα του τμήματος N.

Hyundai RN24

Κατά τη δημιουργία του RN24, η πρόκληση για τους μηχανικούς της Hyundai, ήταν να χωρέσουν το ισχυρότερο σύστημα κίνησης, στο μικρότερο δυνατό πακέτο που θα μπορούσαν. Ως εκ τούτου, εξέλιξαν ένα πλαίσιο EV εμπνευσμένο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και στη συνέχεια του τοποθέτησαν το σύστημα κίνησης των 641 ίππων του Hyundai Ioniq 5 N.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το αυτοκίνητο διαθέτει ακόμη και το ίδιο πακέτο μπαταρίας των 84 kWh με το Ioniq 5 N, παρά το γεγονός ότι το μεταξόνιο είναι μειωμένο κατά 34 ολόκληρα εκατοστά.

Hyundai RN24

Μια λίστα με πολλά χαρακτηριστικά εξασφαλίζει ότι το RN24 δεν είναι ένα απλό πρωτότυπο. Για παράδειγμα, διαθέτει ένα σύστημα WRC Powertrain Drive Control Logic, που επιτρέπει στους οδηγούς να ρυθμίζουν την ισχύ, την ευαισθησία επιτάχυνσης, την ευαισθησία αναγεννητικής πέδησης και την ισορροπία ισχύος, χρησιμοποιώντας κουμπιά στο τιμόνι, παρόμοια με αυτά των σημερινών αγωνιστικών της Hyundai.

Επιπλέον, ο τεχνικός επίδειξης διαθέτει ένα ειδικό "Rally Mode" που βελτιστοποιεί την κατανομή της ροπής, εμπνευσμένο από το i20 N Rally 1 WRC, ενώ υπάρχει ακόμη και ένα νέο e-Handbrake για να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στον κόσμο του drift.

Hyundai RN24

Έχει επίσης προστεθεί μια νέα έκδοση του συστήματος N Active Sound+ του Ioniq 5 N. Περιλαμβάνει πλέον δύο πλευρικά ηχεία, ενώ οι πίσω προφυλακτήρες λειτουργούν και αυτοί ως ηχείο, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ήχου.

Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο στοιχείο που θα παρατηρήσει κανείς, είναι ότι το RN24 ουσιαστικά δεν διαθέτει κάποιο αμάξωμα, παρά έναν εκτεθειμένο κλωβό. Διαθέτει επίσης την ίδια πίσω πτέρυγα με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα TCR της Hyundai.

Hyundai RN24

Παρά τα διάφορα μέτρα εξοικονόμησης βάρους που χρησιμοποιούνται, το RN24 εξακολουθεί να ζυγίζει περίπου 1.880 κιλά, δηλαδή περίπου 350 κιλά λιγότερα από το Ioniq 5 N, από το οποίο δανείζεται το σύστημα κίνησης.

"Το RN24 αποτελεί παράδειγμα της δέσμευσης της Hyundai N να προάγει την τεχνολογία του ηλεκτρικού μηχανοκίνητου αθλητισμού δίνοντας προτεραιότητα στην οδηγική εμπειρία και όχι στους αριθμούς”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του N Brand Management Group, Joon Park.

"Αυτό το Rolling Lab αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμα ανεκμετάλλευτες δυνατότητες για τα EV υψηλών επιδόσεων και με τις νέες τεχνολογίες μπροστά μας, έχουμε πολλά να περιμένουμε”. Αν το RN24 είναι μια γεύση από το τι πρόκειται να ακολουθήσει, δεν μπορούμε, παρά να συμφωνήσουμε με τον Park.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network