Διακόπτεται η παραγωγή ενός από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Αυτή είναι μια δυσάρεστη είδηση γιατί ένα από τα πιο δημοφιλή, τίμια και αγαπητά αυτοκίνητα της Ευρώπης σταματάει να παράγεται. Δυστυχώς ο λόγος είναι πολύ απλός.

Fiat Panda εργοστάσιο Pomigliano d'Arco

Η Stellantis θα αναστείλει τον επόμενο μήνα τις δραστηριότητες σε ορισμένα εργοστάσια συναρμολόγησης και κινητήρων στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένης της γραμμής παραγωγής του Fiat Panda, λόγω δύσκολων συνθηκών στην αγορά.

Fiat Panda εργοστάσιο Pomigliano d'Arco

Οι προγραμματισμένες διακοπές θα επηρεάσουν τα εργοστάσια Pomigliano d'Arco, Termoli και Pratola Serra κατά τις ημέρες από 11 έως 29 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Stellantis Ιταλίας.

Διαβάστε Επίσης

Στην Ιταλία, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη αναστείλει την παραγωγή στο ιστορικό εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο, το οποίο κατασκευάζει το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500e και δύο σπορ μοντέλα της Maserati, έως την 1η Νοεμβρίου.

Η Stellantis δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη να "διασφαλίσει τη συνέχεια" των δραστηριοτήτων της στην Ιταλία, αλλά τόνισε ότι αντιμετωπίζει "έναν δύσκολο δρόμο που απαιτεί δύσκολες επιλογές και δεν προσφέρει εύκολες λύσεις". Οι πωλήσεις του Panda στην Ευρώπη μειώθηκαν σε 3.873 μονάδες τον Αύγουστο από 6.505 τον ίδιο μήνα το 2023, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς Dataforce.

Fiat Panda

Η Stellantis αντιμετωπίζει προκλήσεις που επηρεάζουν τον κλάδο, όπως η χαμηλή ζήτηση για ακριβότερα ηλεκτρικά οχήματα και ο ανταγωνισμός από την Κίνα. Παράλληλα, έρχεται αντιμέτωπη με υπερβάλλοντα αποθέματα στις ΗΠΑ, τα οποία την οδήγησαν να μειώσει τις προβλέψεις της για κέρδη και ταμειακές ροές. 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Stellantis επιδιώκει να βρει βιώσιμες λύσεις για να ανταποκριθεί στις εξελίξεις της αγοράς, ενώ συνεχίζει να επενδύει στην ηλεκτροκίνηση και σε νέα μοντέλα με στόχο να ενισχύσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network