Skoda Kylaq: Πρώτο teaser του νέου μικρού SUV

Η Skoda προσβλέπει σε αύξηση των πωλήσεών της σε μεγάλη αγορά της Ασίας, με το νέο μικρό SUV, Kylaq, το πρώτο της μοντέλο στην κατηγορία κάτω των 4 μέτρων.

Η Skoda ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο μικρό SUV στην Ινδία και οι φωτογραφίες teaser που έδωσε στη δημοσιότητα, μας δίνουν την ευκαιρία να δούμε κάποιες πτυχές του σχεδιασμού του, πριν από τα επίσημα αποκαλυπτήρια της 6ης Νοεμβρίου.

Το νέο μοντέλο, ονομάζεται Kylaq και υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα "Modern Solid" της τσέχικης φίρμας.

Με το Kylaq η τσεχική εταιρεία επιχειρεί για πρώτη φορά να εισέλθει στην κατηγορία κάτω των 4 μέτρων. Από όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ινδία, περίπου το 30% ανήκει σε αυτή την κατηγορία, που είναι επίσης μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες της τοπικής αγοράς.

Η Skoda επιβεβαίωσε ότι το Kylaq έχει μήκος 3,99 μέτρα και μεταξόνιο 2,56 μέτρα, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα είναι κατάλληλο για τους δρόμους της πόλης αλλά "και για εξερεύνηση εκτός της πεπατημένης".

Αν και το πρωτότυπο που παρουσίασε η Skoda καλύπτεται από το ίδιο πράσινο και μαύρο κάλυμμα που είδαμε στους προπομπούς και άλλων πρόσφατων μοντέλων, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για μοντέλο της Skoda. Το μπροστινό τμήμα περιλαμβάνει διαιρούμενους προβολείς με ξεχωριστά φώτα ημέρας LED.

Το πίσω μέρος του Kylaq εμφανίζεται πιο διακριτικό από το μπροστινό. Υπάρχει μια μικρή αεροτομή που εκτείνεται από την οροφή και πίσω φώτα που αν δεν κρύβει μεγάλο μέρος τους το καμουφλάζ, θυμίζουν εκείνα ενός Subaru Crosstrek.

Βασίζεται σε πάτωμα ειδικά για την ασιατική αγορά

Όλες οι εκδόσεις του Kylaq βασίζονται στην πλατφόρμα MQB A0 IN που χρησιμοποιείται ειδικά στην τοπική αγορά της Ινδίας και συγκεκριμένα στα Skoda Kushaq, VW Taigun, Skoda Slavia και VW Virtus.

Η ισχύς θα παρέχεται αποκλειστικά από έναν 3κύλινδρο κινητήρα τούρμπο 1.0 λίτρου με 114 ίππους και 178 Nm ροπής. Η κίνηση θα αφορά τους μπροστινούς τροχούς, ενώ το κιβώτιο θα είναι χειροκίνητο έξι σχέσεων ή προαιρετικά αυτόματο.

Η Skoda αναφέρει ότι έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 800.000 χιλιόμετρα δοκιμών με το Kylaq, το οποίο αναμένεται να δώσει ώθηση στις τοπικές πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 100.000 μονάδες τόσο το 2022 όσο και το 2023.