Αντίστροφη μέτρηση για την ανανεωμένη Porsche 911 GT3

Με ένα teaser που δεν αφήνει να αποκαλυφθούν πολλά, η Porsche ανακοίνωσε την ταυτόχρονη παρουσίαση των εκδόσεων GT3 και GT3 Touring Package στις 18 Οκτωβρίου.

Porsche 911 GT3 MY2025 teaser

Με τη δημοσιοποίηση ενός teaser, η Porsche ανακοίνωσε επίσημα ότι το πρώτο μοντέλο GT της ανανεωμένης γενιάς 992.2 θα αποκαλυφθεί στις 18 Οκτωβρίου. Το teaser, δείχνει τη σιλουέτα της ανανεωμένης έκδοσης της 911, ένα μοντέλο που οι φίλοι της γερμανικής μάρκας ανυπομονούσαν να δουν στην ανανεωμένη του εκδοχή.

Διαβάστε Επίσης

Η Porsche ανέφερε επίσης ότι το μοντέλο θα "παρουσιαστεί σε δύο εκδόσεις ταυτόχρονα”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τόσο η GT3 όσο και η πιο "πολιτική" GT3 Touring θα κάνουν το ντεμπούτο τους ταυτόχρονα.

Το προηγούμενο διάστημα, καμουφλαρισμένα πρωτότυπα και των δύο εκδόσεων αποτέλεσαν αρκετές φορές αντικείμενο κατασκοπευτικών φωτογραφιών, στις οποίες φαίνονταν μόνο περιορισμένης έκτασης αλλαγές.

Porsche 911 GT3 MY2025 teaser

Οι 911 GT3 και GT3 Touring αναμένεται να διαθέτουν επανασχεδιασμένο φωτισμό LED εμπρός και πίσω, μαζί με ανανεωμένους προφυλακτήρες. Μια προσεκτική ματιά στα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα αποκάλυπτε προσθήκες που έγιναν με στόχο τη βελτίωση της αεροδυναμικής. Όσο για την πίσω πτέρυγα της GT3 και την αεροτομή ducktail της Touring, φαίνεται ότι αυτές θα παραμείνουν αμετάβλητες.

Θέλοντας να αυξήσει το σασπένς ενόψει της αποκάλυψης, η Porsche αναφέρει ότι οι ανανεωμένες εκδόσεις θα είναι "ακόμα πιο συναισθηματικές", χωρίς όμως να διευκρινίζει σε τι ακριβώς αναφέρεται με αυτή τη φράση.

Διαβάστε Επίσης

Επίσης η εταιρεία υπόσχεται περισσότερες επιλογές προσαρμογής και "καινοτόμες λεπτομέρειες” αναφορές που θα μπορούσαν πιθανότατα να περιγράφουν μια νέα χρωματική παλέτα, μαζί ίσως με κάποια νέα τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές της ανανεωμένης GT3, αλλά το πιθανότερο είναι να διατηρήσει τον ατμοσφαιρικό κινητήρα flat-six 4.0 λίτρων. Ο κινητήρας θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια αύξηση ισχύος, ανεβαίνοντας από τους 510 ίππους της υπάρχουσας GT3 στους 525 ίππους της GT3 RS, μαζί με μερικές τροποποιήσεις στο πλαίσιο.

Και επειδή μιλάμε για 911 GT3, οι όποιες αναβαθμίσεις θα έχουν ως απώτερο στόχο έναν βελτιωμένο χρόνο γύρου στο Nurburgring. Σημειώστε ότι η 992.1 GT3 ήταν 17 δευτερόλεπτα ταχύτερη εκεί σε σύγκριση με την 991.2 GT3, σημειώνοντας χρόνο 6:59.927 λεπτά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network