Αλλαγή ηγεσίας στην Alfa Romeo-ποιος αντικαθιστά τον Jean Philippe Imparato

Ο Jean Philippe Imparato έπειτα από μια πορεία με αρκετά σκαμπανεβάσματα στην Alfa Romeo αποχωρεί από την ηγεσία της φίρμας και αναλαμβάνει μεγαλύτερο ρόλο στην Stellantis.

Jean Philippe Imparato

Η αναδιάρθρωση στην Stellantis είναι ευρύτερη και δεν αφορά μόνο τον Carlos Tavares, ο οποίος επισήμως πλέον θα αντικατασταθεί στον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου, στις αρχές του 2026. Αφορά και άλλα στελέχη και μάλλον το πιο προβεβλημένο από όσα αλλάζουν πόστο είναι ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Alfa Romeo, Jean Philippe Imparato

Jean Philippe Imparato

O Imparato ξεκίνησε το 2021 ως επικεφαλής της Alfa Romeo και μετά από επιτυχημένη πορεία στην Peugeot, για να οδηγήσει την ιταλική φίρμα μακριά από την καταστροφή. 

Διαβάστε Επίσης

Στο πλαίσιο του ανασχηματισμού, η Stellantis δήλωσε ότι ο Jean-Philippe Imparato διορίζεται διευθύνων σύμβουλος λειτουργίας για την Ευρώπη, επιπλέον του ρόλου του ως διευθύνων σύμβουλος του τμήματος Pro One LCV, που αφορά τα επαγγελματικά οχήματα. Αντικαθιστά τον Uwe Hochgeschurtz, ο οποίος θα αποχωρήσει από την εταιρεία.

Από την άλλη, ο Santo Ficili θα ηγηθεί της Alfa Romeo και της Maserati. Ο Ficili ήταν προηγουμένως διευθυντής για την ιταλική αγορά. Αντικαθιστά τον Imparato στη θέση του CEO της Alfa Romeo και τον Davide Grasso στη θέση του CEO της Maserati. Η Stellantis δεν έχει ανακοινώσει την επόμενη θέση εργασίας του Grasso.

Santo Ficili
O νέος CEO της Alfa Romeo, Santo Ficili. 

Στην αποχαιρετιστήρια ανάρτηση της Alfa Romeo στο LinkedIn, η εταιρεία έγραψε: 

"Μια φορά Alfista, πάντα Alfista. Το 2021, μια τολμηρή πρόταση άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας: 'Jean-Philippe, θα θέλαμε να ηγηθείς του hashtag#AlfaRomeo!' Με μια αίσθηση ενθουσιασμού, ο Imparato απάντησε: 'Θα είμαι στην Ιταλία σήμερα!'.

Αυτό σηματοδότησε την έναρξη μιας εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ ενός ενθουσιώδους επαγγελματία και μιας από τις πιο εμβληματικές μάρκες στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, ο Imparato εργάστηκε με πάθος με μια εξαιρετική ομάδα για να επαναπροσδιορίσει την πορεία της μάρκας προς την κερδοφορία, διατηρώντας παράλληλα την ψυχή και το DNA της.

Μαζί, αναζωπυρώσαμε όνειρα όπως η 33 Stradale και ανοίξαμε το δρόμο για νέα έργα που έχουν σχεδιαστεί για να εμπνεύσουν τις επόμενες γενιές οδηγών. Σήμερα, ο Imparato παραδίδει με υπερηφάνεια τη σκυτάλη στον Santo Ficili, έναν πραγματικό Alfista, ο οποίος είναι έτοιμος να οδηγήσει την Alfa Romeo σε ένα συναρπαστικό μέλλον. Σε ευχαριστούμε, Jean-Philippe Imparato. Καλή τύχη στη νέα σου περιπέτεια, 'siamo un po' matti, no?'"


Στην αντίστοιχη δική του ανάρτηση ο ίδιος ο Imparato τόνισε πως η Alfa Romeo θα μείνει για πάντα στην καρδιά του και εξέφρασε την χαρά του που παραδίδει σε ένα έμπειρο και δοκιμασμένο στέλεχος. Υπέγραψε δε όσο ιταλικά απαιτούσε η περίσταση "Forza Alfa Romeo, always!".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network