Χώρα της Κεντρικής Αμερικής ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η νέα πρόεδρος και διακεκριμένη επιστήμονας στον τομέα της ενέργειας ανέφερε προσφάτως την πρόθεση εξέλιξης και κατασκευής ενός μικρού ηλεκτρικού οχήματος.

ergostasio Daihatsu

Το Μεξικό πειραματίζεται πάνω στην εξέλιξη και κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου εγχώριας κατασκευής με compact διαστάσεις που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί εκείνα που κατασκευάζονται σε χώρες όπως η Ινδία, δήλωσε την Παρασκευή η πρόεδρος της χώρας Claudia Sheinbaum.

Η Sheinbaum, πρώην ερευνήτρια στον τομέα της ενέργειας, η οποία έκανε το μικρό αυτοκίνητο μέρος των δεσμεύσεών της στην ομιλία της ορκωμοσίας της την 1η Οκτωβρίου, δήλωσε ότι ο στόχος είναι όλα τα εξαρτήματα να κατασκευάζονται τοπικά.

Διαβάστε Επίσης

"Θα δημιουργήσουμε αλυσίδες εφοδιασμού, ώστε όλα όσα βρίσκονται στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο να κατασκευάζονται στη χώρα και να εισάγουμε όσο το δυνατόν λιγότερα", ανέφερε μεταξύ άλλων η νέα πρόεδρος κατά την πρόσφατη καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η Sheinbaum δεν κατονόμασε συγκεκριμένες εταιρείες που θα μπορούσαν να παράγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά δήλωσε ότι οι μεξικανοί κατασκευαστές κινητήρων θα συνεργαστούν με τους ερευνητές σε δυνητικά πολλαπλά μοντέλα, αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο.

"Υπάρχουν εταιρείες στο Μεξικό που κατασκευάζουν ηλεκτρικούς κινητήρες εδώ και πολύ καιρό, οπότε η ιδέα είναι να τις φέρουμε σε επαφή με εγχώριους ερευνητές, ώστε να μπορέσουν να συναρμολογήσουν αυτό το ηλεκτρικό όχημα", ανέφερε σχετικώς.

Σε αντίθεση με ένα όχημα της Tesla το ηλεκτρικό αυτοκίνητο made in Mexico θα είναι πιο εύκολο στην κατασκευή, παραπέμποντας στα μικρά οχήματα που παράγονται στην Κίνα και την Ινδία. Η εξέλιξη ενός εγχώριου ηλεκτρικού μοντέλου θα δώσει ώθηση και στις ντόπιες βιομηχανίες χαλκού και λιθίου.

Ο πρώην πρόεδρος Andres Manuel Lopez Obrador δήλωσε ότι το λίθιο θα είναι ιδιοκτησία του έθνους, αλλά είναι ενσωματωμένο σε πηλό στα αποθέματα του Μεξικού, γεγονός που έχει επιβραδύνει τη διαδικασία εκμετάλλευσής του ως πόρου στην κατασκευή οχημάτων. Το κράτος εργάζεται πάνω στην τεχνολογία για την εξόρυξή του με προσιτό κόστος, δήλωσε την Παρασκευή η νέα πρόεδρος.

Τα οικονομικά μοτοποδήλατα κινεζικής κατασκευής έχουν γίνει δημοφιλή σε περιοχές της πόλης του Μεξικού που έχουν κυκλοφοριακή συμφόρηση. Τα μίνι αυτοκίνητα ινδικής κατασκευής χρησιμοποιούνται ως ταξί σε περιοχές του νότου της χώρας.

Κινεζικοί γίγαντες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως η BYD, προσπάθησαν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στο Μεξικό, ακόμη και όταν κορυφαίοι Μεξικανοί αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν πρόσφατα ότι επιδιώκουν να απεξαρτηθούν από τις ασιατικές εισαγωγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μεξικό αποτελεί σημαντική αγορά για όλων των ειδών τα οχήματα. Ο κλάδος της κατασκευής οχημάτων είναι μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες της χώρας, αποτελώντας το 3,6% και το το 18% του ΑΕΠ της μεταποίησης απασχολώντας πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζομένους σε εθνικό επίπεδο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network