Η πανέμορφη BMW Skytop θα βγει στην παραγωγή

Το εντυπωσιακό roadster που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Villa d'Este πριν μερικούς μήνες, θα παραχθεί σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό και είναι ήδη sold out.

BMW Skytop roadster
BMW Skytop roadster
BMW Skytop roadster
BMW Skytop roadster
BMW Skytop roadster
BMW Skytop roadster
BMW Skytop roadster

Αν νόμιζες πως πρόκειται απλά για ένα ακόμη πρωτότυπο, έφτασε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Η BMW ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει το εντυπωσιακό διθέσιο Skytop concept σε μοντέλο παραγωγής. Προφανώς περιορισμένης.

Διαβάστε Επίσης

Η έκδοση παραγωγής του roadster, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Villa d'Este νωρίτερα φέτος και έχει σαν βάση της την υπάρχουσα Σειρά 8, με ισχύ 633 ίππων, θα διαθέτει τον V8 κινητήρα 4.4 λίτρων της M8 Competition, τετρακίνηση και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,3 δευτερόλεπτα.

BMW Skytop roadster

Λαμβάνοντας σχεδιαστικά στοιχεία από μια σειρά εμβληματικών μοντέλων από την ιστορία της BMW, όπως, μεταξύ άλλων, η σχεδιασμένη από τον Fisker, Z8, το αμάξωμα του concept Skytop σε σχήμα ρόμβου διαθέτει ένα χαρακτηριστικό μπροστινό μέρος με μύτη καρχαρία, με ειδικά σχεδιασμένα λεπτά φωτιστικά σώματα και τα χαρακτηριστικά νεφρά σε φωτιζόμενη εκδοχή.

Οι καθαρές γραμμές του αμαξώματος συνεχίζουν απρόσκοπτα προς το πίσω μέρος, του οποίου οι γραμμές θυμίζουν σκάφος. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο χέρι σε μια ασημί απόχρωση, και τα πάνελ του αμαξώματος είναι τόσο ομαλά, που δεν υπάρχουν καν χειρολαβές στις πόρτες.

BMW Skytop roadster

Αντ' αυτών, η BMW έχει τοποθετήσει winglets στους ώμους των θυρών, για να διατηρήσει τις γραμμές του αμαξώματος ανεμπόδιστες. Ωστόσο αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν γνωρίζουμε αν θα εφαρμοστεί στην έκδοση παραγωγής. Βέβαια, μπορούμε πάντα να ελπίζουμε.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δίνουν έμφαση στην πολυτέλεια, όπως κρύσταλλα, διακόσμηση brogue, ηχοσύστημα Bowers & Wilkins και άφθονη τεχνολογία. Βασικά όλα τα στοιχεία που προσθέτουν μηδενικά στην τελική τιμή. Το roll bar με δερμάτινη επένδυση, έρχεται να ολοκληρώσει την εικόνα.

BMW Skytop roadster

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της BMW, Adrian Van Hooydonk, δήλωσε: "Η BMW Skytop είναι μια πραγματικά εξωτική κατασκευή και προσφέρει έναν συνδυασμό δυναμικής οδήγησης και κομψότητας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Το να είμαστε επιτέλους σε θέση να ανακοινώσουμε ότι αυτό το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί, είναι σαν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα".

Αυτό που παρέλειψε να πει, είναι πως το όνειρο αφορά λίγους και εκλεκτούς. Για την ακρίβεια, η BMW πρόκειται να κατασκευάσει μόνο 50 Skytop και όπως μαθαίνουμε, έχουν ήδη εξαντληθεί.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network